Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne bölgesinin turistik açıdan Kıbrıs’ın nabzını tuttuğuna işaret ederek, dünyada ender antik limanlardan olan Girne Limanı ve Girne Kalesi gibi değerlerin korunmasının ve var olan sıkıntıların giderilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü kabulü sırasında konuşan Ataoğlu, başta Liman bölgesiyle ilgili olmak üzere, Girne Belediyesi ile ileriki süreçte ortak projelerin hayata geçirilmesi yönündeki çalışmaların hızlandırıldığı söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, yapılacak çalışmalarda en büyük desteği Girne Belediyesi’nden gördüklerini ifade eden Ataoğlu “Girne Kent Müzesinin hayata geçirilmesi yönünde çalışmalara başladık, Girne bölgesindeki eski eserlerin koruma ve bakım çalışmaları ile temizliğinin yapılması yönünde Eski Eserler ve Müzeler Dairesinin ilgili bölümleri de gereğini yapıyor” dedi.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, Girne’ye yapılacak her çalışmanın Turizm Bakanlığı ile  işbirliği çerçevesinde olması gerektiğini dile getirerek, Bakan Ataoğlu ile iyi çalışmalar yapacaklarına inandıklarını kaydetti.

Güngördü, 2019 yılında düzenlenecek olan “Girne Veteran Atletizm” yarışmalarının çalışmalarının başladığını belirterek, ülke tanıtımına katkıda bulunacak bu büyük organizasyonda işbirliği içinde çalışmanın önemine değindi.

Güngördü, ayrıca Girne Turizm Ofislerinin daha etkin bir şekilde çalıştırılması için gerekli broşür, malzeme ve personel desteği sağlanması konularındaki taleplerini de iletti.