Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, hükümetin su projesinde yaşanan sorunu risk alarak çözmesi gerektiğini paradigmanın değiştirilemeyeceğini belirtti.

Sunat Atun, “Hükümet risk alır ve sorun çözer. Ülkemizin içinde karşı karşıya kaldığı en büyük rikslerden bir tanesi kuraklık ve susuzluktur. Önümüzdeki yıllarda susuz kalkmakla ilgili çok büyük tehlikeler var.Dolayısıyla şuanda yapılan tartışmaları yersiz ve zamansız buluyorum. Susuzluk tehlikesi ortadan kaldırılmadığı için dev bir proje hazırlandı. Bu projenin dayandığı paradigma özel sektörün yatırım, dağıtım ve tahsilatı yaptığı, devletin ise yönetimini, denetimini ve düzenlemesini yaptığı bir sistemdir.Bu modeli bir yerinden çekerek, başka bir yerinden sulandırarak kendi ekseninden kaydırmak söz konusu olmaz” dedi.

Sunat Atun, 39 millevekilli temsiliyeti ile kurulan geniş tabanlı hükümetin reform temelli bu tür büyük ve önemli düzenlemeleri yapabilmesi gerektiğini de belirtti. Atun, “Eğer 39 milletvekilli ile bu hükümet tereddütler yaşayacaksa o zaman güçlü bir şekilde ayakta duramaz. UBP yerindedir ve bugüne kadar gelinen anlaşma temelinde de konuyu sonuçlandırmaya hazırdır. UBP bu görüşünü bugünkü Bakanlar Kurulunda, Başbakana iletti. UBP bakanları Genel Başkandan alınan talimatla bu noktada son derece kararlıdır”şeklinde konuştu.

Bakan Atun, Ankara dönüşü Türkiye karşıtı bazı propaganalardan dolayı üzüntüsünü de dile getirdi.

Atun, “Bir noktayı üzülürerek gördüm, Ankara’da iken CTP’nin parti yönetimleri, hatta başkanları ile görüşülerek nihai metinlere şekil verildi. Buraya döndükten sonra yapılan bazı açıklamalara müteakip ülkede belli başlı çevrelerin hemen Türkiye karşıtı propagandalara başladığını gördüm. Bugüne ait olmayan tartışmaların tekrar gündeme getirilmesi ve bunun üzerinde de Anavatan Türkiye’ye yönelik bir takım ithamlarda bulunulması hiç de hoş olmamıştır. Su projesinin hiçbir çevre tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırı amaçlı kullanılmasına UBP seyirci kalamaz” dedi. (BRTK)