5 Kıbrıslı Türk gencin güneyde yapılan saldırıyla ilgili Afrika'nın bugünkü manşetinde çok farklı gelişmelerden bahsedilirken, saldırıya uğrayan gençlerden Behiç Mahmutoğulları iddialar üzerinde sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak bu iddiaları yalanladı.

Afrika'ya göre, olayların gençlerin anlattığı şekilde yaşanmadığı iddia ediliyor. Gençler Kıbrıslı Türk oldukları için saldırıya uğramadığı söylendi. Ay. Napa'da yaptıkları taşkınlık ve çıkardıları huzursuzluk nedeniyle kovalandığı iddia edildi.

Gençlerin geceyarısından sonra saat 02:00 sıralarında Ay. Napa'ya gittikleri, "Black & White" isimli barda içki içtikleri, ancak burada yaptıkları taşkınlık nedeniyle "kibarca" dışarıya çıkarıldıkları, bir süre sonra da arabayla oradan uzaklaşırken güvenlik görevlilerine şişe fırlattıkları belirtildi.

Bunun üzerine hareket geçen barın güvenlik görevlilerinin onların peşine düştü, kovaladı ve aralarından bir kişiyi darp etti.

SALDIRIYA UĞRAYAN MAHMUTOĞULLARI BU İDDİALARI YALANLADI

Bu iddiaların basında yer almasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan saldırıya uğrayan gençlerden biri olan Behiç Mahmutoğulları bu iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.

Mahmutoğulları şöyle dedi:

"Bugun basinda bizim hakkimizda cikan haberlerin tamami ile gercegi yansitmadigini ve yalan oldugunu bilmenizi isteriz. Bizi taniyan bilen insanlarin bu tur olaylarla uzaktan yakindan alakamiz olmadigini anlayip bu haberleri yapanlara yada yorum yazanlara gereken cevabi verdikleri icin tesekkur ederiz. Kulaktan duyma haberlerle haber yapan basinimizin sanki bizi “suclu” cikarma cabalari gercekten hayret vericidir. Basinin bu haberleri yapmadan once ilk basta izi arayip olayin gercek yuzunu ogrenmesi gerekirdi. Kulaktan duyma yalan haberle hepimiz suanda zan altindayiz. Haberde adi gecen diskonun onunden araba ile gectigimiz ve diskoya sise firlattigimiz yaziyor. Ayia Napa barlar sokagina gidenlerin hepsi o caddenin trafige tamamen kapali oldugunu unutmasinlar.Yazimin ilk basinda belirttigim gibi Ayia Napa’da kimse ile bir husumetimiz olmadigini bilmenizi isteriz.Bu olay sinira yakin koylerdeki fasist genclerin planlarayarak canimiza kastedecek sekilde gerceklestirilen bir olaydir. Bu olaylarin bir daha yasanmamasini temenni eder, bizi sucsuzken suclu duruma dusurmeye calisanlar unutmasinlar ki bugun bizim basima gelen yarin belki da onlarin basina gelecektir. Ayrica bizi bu zor zamanimizda arayan soran arkadaslarimiza, dostlarimiza , tanimayipta arayan herkese cok tesekkur ederiz."