AYH Başkanı Anıl Kaya 9 Mayıs AB Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Yeşil Hat Tüzüğü, Kıbrıslı Türkler için ayrılan ve harcanan finansman katkılarının nasıl ne şekilde harcandığının ve sonuçlarının, yürütülen projelerin ve ofislerin verimliliğinin  de gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaya, gelinen aşamada Kıbrıslı Türklerin  ve AB yetkililerinin yapması gereken çok önemli işler ve atılması gereken adımlar bulunduğunu belirtti.

Avrupa’da yaşayan 500 milyon insan bugün birçok alanda eşitlik, özgürlük ve ortak değerler çerçevesinde ortak gelecek ve refahı yaşamakta ve geleceklerini birlikte inşa etmekte olduklarını kaydeden Kaya, “Bizler Kıbrıslı Türkler  olarak bu resimdeki yerimizin Kıbrıs sorunuyla  gündeme gelmesinden, bu sorunun yaratmış olduğu her türlü haksız engel ve izolasyona maruz bırakılmaktan ve temsiliyetimizin olmamasından rahatsızız” dedi.

Kaya, AB’nin, yıllarca süren savaş ve çatışmaların yerine barış, hoşgörü ve ortak geleceğin oluşturulması  üzere kurulmuş örnek bir proje olduğunu, herkesin kendi kültürünü, kendine has özelliklerini koruduğu ve ortak paydalarda buluştuğu yer olduğunu kaydetti.

Kaya AB’nin, sorunların  tüm Avrupa insanının ortak menfaatleri doğrultusunda çözümlenmesi hedefini önemli ölçüde başardığını ifade etti.