Melin Dobran

Sokak ortasında tekme, tokat dövdüğü Harun Çınar’ın 3 bin dolar ve 200 TL’sini alıp kaçan Cihangir Tip, uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyerek affını istedi. Soygun ve ciddi darp suçlarından gözaltına alınan zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada önceki gece saat 23.00 sıralarında meydana gelen olayda zanlının, Girne’deki Canbolat Caddesi üzerinde yürümekte olan Harun Çınar’ı darp ettiği ve cebindeki 3 bin 10 dolar ile 200 TL parayı çaldığı belirtildi. 

Gönüllü ifade verdi…

Olaydan sonra koşarak kaçan zanlının Göksu Caddesi üzerinde gözaltına alındığını kaydeden polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. Polis, çalınan paraların bulunduğunu, üzerinde parmak izi araştırması yapılacağını, ayrıca olay yerine ait kamera görüntülerinin inceleneceğini ifade etti. 

“Bağımlıyım, tedavi görüyorum…”

Polis, soruşturma devam etse de zanlının kanıtlara etki edemeyeceğini belirterek davaları görülünceye kadar teminata bağlanmasını talep etti.

İddia makamı zanlının işsiz olduğunu benzer olmasa da daha önce başka suçlar işlediğini belirterek tutuklu yargılanma talep etti. Zanlı ise tutuklu yargılanma talebi üzerine söz hakkı alarak uyuşturucu bağımlısı olduğunu, tedavi gördüğünü, cezaevine gönderilmesi halinde tedavisinin yarım kalacağını söyledi. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının işlediği soygun suçunun ağır bir suç olduğunu göz önünde bulundurduğunu belirterek zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 45 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.