Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bugün Üniversitelere gerçekleştirilecek olan ziyaretleri kapsamında, ilk olarak British University of Nicosia’yı ziyaret ederek Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özok, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altınay’dan oluşan heyet ile biraraya geldi, yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, ekonominin kalkınmasında önemli bir sektör olan Üniversitelerimiz arasına giren British University of Nicosia’yı Bakan Dürüst’ün ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, öğrenci akışının gelişmekte olan, British University of Nicosia’nın toplumumuza sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan katkısının önemli olacağını, bu kurumlarımızın ilk önce devletin malı olduğunu, KKTC devletinin dış dünyaya açılan bir penceresi daha olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

KKTC’nin eğitim adası olma yolunda ilerlediğini kaydeden Bakan Dürüst, güçlü bir kadro oluşturan British University of Nicosia’nın kaliteli bir eğitim sunacağından emin olduğunu belirtti.

Bakan Dürüst, KKTC’nin geleceğinin turizm ve eğitim olduğuna da dikkati çekerek, “KKTC’deki her üniversitemiz bizim için çok önemlidir. Siyasal açıdan tanınmamışlığımızın tam aksine üniversitelerimiz sayesinde dolaylı olarak tanınmışlığımızın simgesi haline gelen üniversitelerimiz, en önemli değerlerimizdendirler” diyen Bakan Dürüst, bu anlamda üniversitelere yönelik başlatmış oldukları ziyaretleri de KKTC’de var olan tüm üniversitelere gerçekleştireceklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, KKTC’deki üniversitelerin KKTC’nin dışa açılan en uygar ve en bilimsel penceresi olmasının yanında, mezun ettikleri yabancı öğrencileri sayesinde ise de dünyayı KKTC ile buluşturan bir etken olduğunu da belirterek, bunun en önemli sebebinin üniversitelerin eğitim kalitesi anlamında çok yol kat etmiş olduklarından dolayı olduğunu belirtti.