Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Kıbrıs Türk kadınının Kıbrıs adasında yaşanan süreçlerde her zaman çok önemli roller oynadığını söyledi.

Bakan Evren, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bakanlıkta çalışan kadın personeli kutlayarak çiçek takdim etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Evren, gün ile ilgili yaptığı açıklamada, tüm kadın çalışanların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak yaptıkları özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Kadınların toplumun temelini oluşturduğunu söyleyen Bakan Evren, kadının toplum yaşamında;  siyasetten, sosyal ve kültürel alana kadar her zaman daha da ön planda olması gerektiğini söyledi.

Kadının, hem eş olma hem anne olma ve aynı zamanda çalışan olması nedeniyle toplumda farklı roller üstlenmekte olduğunu belirten Evren, kadınların bu anlamda birçok sorunla da mücadele ettiğini söyledi.

Bakan Evren, ülkede kadınların haklarının sağlanması ve daha iyi şartlarda yaşam mücadelelerinin sürdürülmesi adına hükümet olarak üzerlerine düşen görevleri yapacaklarına inandıklarını vurguladı.

Evren, Kıbrıs Türk kadınının Kıbrıs adasında yaşanan süreçlerde her zaman çok önemli roller oynadığını ifade ederek, kadın duyarlılığı ve anne hassasiyetiyle verdikleri mücadelenin toplumun bugünlere gelmesinde pay sahibi olduğunu belirtti.

Dünyanın birçok sorunlu bölgesinde gerek göç nedeniyle gerekse savaş ve açlık nedeniyle birçok kadının yaşamını ve çocuklarının idamesini çok zort şartlar altında yürüttüğüne dikkati çeken Evren, bütün dünyada kadınların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmelerini diledi.