Sağlık Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Lefkoşa'da bir özel hastanede estetik ameliyat sırasında hayatını kaybeden hastayla ilgili vakanın aydınlatılması ve kesin sonuca en erken zamanda ulaşmak için gerekli tüm işlemleri başlattıklarını; kesin sonuçlara ulaşıldığında kamuoyunun bilgilendirileceğini açıkladı.

Bakanlıkla birlikten yapılan ortak açıklamada, dün özel bir hastanede 18.00 sıralarında başlayıp bu sabah saat 02.00 sıralarında sonlanan estetik operasyonu sırasında 38 yaşında kadın hastanın kaybından dolayı aileye başsağlığı ve sabır dilendi.

Bu olayla ilgili adli tıptan alınan bilgiler ışığında söz konusu vakayla ilgili Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde otopsi yapıldığı belirtilen açıklamada, bugün öğleden sonra 3 saatlik otopsi işleminde fotoğraf çekilerek ve video kaydı alınarak ölüm sebebine yönelik bazı bulgular saptandığı, tahkikatın selameti ve soruşturmanın gizliliği açısından şu an için açıklanmamasının daha uygun bulunduğu kaydedildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi için otopsi sırasında alınan çok kapsamlı doku, kan ve mesane yıkama suyu örnekleri ile birlikte ayrıca toksikolojik örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas kurulu başkanı ile de görüşülüp İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verilmiştir. İlgili örnekler en kısa sürede İstanbul Adli Tıp Kurumuna verilmek üzere polis tahkikat memuruna teslim edilmiştir.

Sağlık Bakanlığımız ve Tabipler Birliği, vakanın aydınlatılması ve kesin sonuca en erken zamanda ulaşmak için gerekli tüm işlemleri başlatmıştır. Bu vaka ile ilgili kesin sonuçlara ulaşıldığında kamuoyu bilgilendirilecektir."