Kıbrıs Türk Banka Ticaret Büro Çalışanları Sendikası (Bank-Sen) Başkanı Zübeyir Boransel, Bank-Sen’e bağlı Milli Piyangolar hizmet birimi ile ilgili kısa bir süre önce ortaya atılan usulsüzlük iddialarının, gerek sendikayı gerekse çalışanları huzursuz ve rahatsız ettiğini bildirdi.

Boransel, yaptığı yazılı açıklamada, çalışanların büyük bir özveriyle görevlerini ifa etmelerine rağmen, böylesi bir zan altında kalmalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Boransel “Sendika olarak talebimiz, öne sürülen bu iddianın bir an önce gerekli makamlar tarafından ortaya çıkarılması ve iş yerinde huzurlu çalışma ortamının yeniden tesis edilmesidir” ifadelerini kullandı.

Tüm çalışanları zan altında bırakacak uygulamaları sendika olarak kesinlikle kabul etmediklerini kaydeden Boransel, verimliliğin artmasının huzurlu bir çalışma ortamından geçtiğine inanan sendikanın bu konuda her türlü katkıyı koymaya hazır olduğunu da belirtti.

Boransel açıklamasında, “Sendikamızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ayni şekilde çalışanın yanında olduğunu ve olacağını vurgulamak isteriz” ifadelerine yer verdi.