“Barış Kültürü Eğitimi” projesi kapsamında, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik olarak verilen eğitimler ada genelinde devam ediyor.

Barış Kültürü Eğitim Projesi İletişim Sorumlusu Alkan Muhtaroğlu’nun verdiği bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) katkılarıyla başlayan eğitimler, Barış Kültürü Eğitimi projesinin ikinci aşamasını oluşturuyor.

Projenin ilk yılında iki toplumdan öğretmenlere yönelik hazırlanan eğitimlerin tamamlanmasının ardından, projenin ikinci aşamasında Barış Kültürü eğitimlerinin çeşitli yaş gruplarında bulunan öğrencilere aktarılması yer alıyor.

BEYİDOĞLU

Proje ve eğitimler hakkında açıklamada bulunan Barış Kültürü Eğitimi Projesi Sorumlusu Mehveş Beyidoğlu, “Barış Kültürü Eğitimi” projesinin planlanlandığı gibi aktivite ve uygulamalarına devam ettiğini belirtti.

Beyidoğlu Kuzeyde 11, Güneyde ise 8 okulun ziyaret edileceğini açıklayarak, çalıştaylara Ada genelinde toplam 700 öğrencinin katılacağını belirtti.

İnsan hakları odaklı “Irkçılık”, “Yabancı Düşmanlığı”, “Zorbalık” gibi güncel konular üzerine farklı bakış açıları geliştirerek yaratıcı ve eğlenceli bir şekilde yapılandırılan eğitimleri, ada genelinde öğrencilerle buluşturabilmek adına proje ekibinin okulları ziyaret ettiğini belirten Beyidoğlu, çalıştayların şu an tek toplumlu bir şekilde devam ettiğini, tek toplumlu çalıştayların tamamlanmasının sonrasında ise, projenin iki toplumdan öğrencilerin katılımıyla, ara bölgede düzenlenecek iki toplumlu çalıştayla devam edeceğini belirtti.

1459685054.jpg

Okul ziyaretlerinin dışında, Gençlik Dairesi’nin katkılarıyla 16 Nisan tarihinde Akdoğan ve Vadili bölgesinde ve yine aynı tarihte Lefkoşa’da bulunan AB Bilgi Merkezi’nde çeşitli yaş gruplarında bulunan gençlerle yönelik olarak Barış Eğitimi çalıştayı düzenleyeceklerini ifade eden Beyidoğlu, bu çalıştayın ardından ise 7 Mayıs tarihinde Ara bölgede düzenlenecek  iki toplumlu çalıştayda, iki toplumdan gençlerin biraraya gelerek Barış Kültürü eğitimini birlikte uygulayacaklarını söyledi.

Beyidoğlu, Barış Kültürü Eğitimi projesi kapsamında 16 Nisan ve 7 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek eğitimlere başvuruların devam ettiğini ifade ederek, Barış Eğitimi’ne ilgi duyan ebeveyn ve öğrencilerin çalıştaylarla ilgili olarak daha detaylı bilgi edinmek için www.e4cp.org adresini ziyaret edebileceklerini, POST RI Facebook sayfası veya [email protected] adresinden de kendilerine ulaşabileceklerini belirtti.

“Barış Kültürü Eğitimi” projesi POST Araştırma Enstitüsü tarafından, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) ile işbirliği içerisinde yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir proje.