Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının sesi, kulağı ve demokrasinin vazgeçilmezi olup, her türlü özveride bulunarak görevlerini yerine getirmeye çalışan ve özellikle yerel basına emek veren tüm basın mensuplarının 11 Temmuz Basın Günü’nü kutladı.

Özgürgün, 11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Kıbrıs tarihinde ilk Türkçe gazete olarak kabul edilen Saded’in yayın hayatına başlamasının 127. yıldönümünde, Kıbrıs Türk medyasının Basın Günü’nü en içten duygularıyla kutladığını kaydetti.

Kıbrıs Türkü’nün toplumsal mücadele yıllarında çok zor şartlar altında halkın haber almasını sağlamak için yola çıkan basıncıların gösterdiği fedakarlıkların asla unutulamayacağına vurgu yapan Özgürgün, “O yıllarda onların vermiş olduğu bu mücadele Kıbrıs Türk basınının bugüne değin geçen tarihi süreçteki gelişimine yol göstermiş, ışık tutmuştur” dedi.

Özgürgün, günün en zor mesleklerinden birini ifa eden medya çalışanlarının, özgür, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışından ödün vermeyerek çalışmalarını yürüttüğü sürece demokratik ve çağdaş toplumların güçlenmesine büyük katkılar sağlayacağına inanç belirti.

Başbakan Özgürgün, şöyle devam etti:

“Ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik konularda kamuoyunu bilgilendiren basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da ülkemizin her alanda gelişip kalkınması ve var olan sıkıntıların üstesinden gelinmesi yönünde işbirliği içerisinde çalışıp yerine getireceğimiz inancındayım.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kıbrıs Türk Halkı’nın sesi, kulağı ve demokrasinin vazgeçilmezi olan, her türlü özveride bulunarak görevlerini yerine getirmeye çalışan özellikle yerel basına emek veren tüm basın mensuplarının 11 Temmuz Basın Günü’nü yürekten kutlar, meslek hayatlarında başarı dileklerimle, sevgi ve saygılar sunarım.”