Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, ilk kez ortak ziyaretlerini Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne yaptı.

Sadece BRT’nin izlediği görüşme öncesi başkanlar açıklama yapmadılar.

Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmenin ardından Talat ve Özgürgün BRT’ye konuştu.

Müteahhitlerle uzun soluklu bir görüşme olduğunu belirten Talat, espri yapmaktan da kaçınmadı ve “Lezzetiydi yemekler, hem yedik hem de konuştuk” dedi.

Talat, “Mütehhitlerin sorunları, ülkede varolan ekonomik kalkınma ihtiyacı ve ekonomik kalkınmada çok önemli bir aktör inşaat sektörüdür. İnşaat sektörünün önündeki sorunlar nasıl aşılabilir, bütün bunları konuştuk. Ama sohbet niteliğinde bir toplantıydı” dedi.

Toplantıda, Müteahhitlerin, 6 maddelik sorunlarına çözüm önerilerinin gündeme gelip gelmediğine yönelik bir soruya karşılık ise Talat şunu söyledi:

“6 madde diye birşey biz konuşmadık. Biz genel olarak konuştuk. Hükümetin işi hükümetindir” Talat’ın bu söylemi üzerine UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de “Biz hükümetin dışındayız” dedi.

Mehmet Ali Talat, müteahhitlerin sorunlarına yönelik hükümetle istişare edip etmeyecekleri yönünde bir soruya ise şu yanıtı verdi:

“Her zaman istişaremiz var. İki partinin kurduğu hükümet olduğu için biz hükümet üyesi arkadaşlarımızla sürekli görüşüyoruz.Zaten hükümet kendi işini yapıyor. Bu bizim iki genel başkan olarak yaptığımız yemektir”

UBP Genel Başkanı Özgürgün ise Talat ile ilk kez birlikte böylesi bir temas yaptıklarını ve verimli de olduğunun altını çizdi.

Özgürgün, “CTP Genel Başkanı ile bir koalisyon ortağıyız sık sık hükümet konularını görüşüyoruz. Ülkede inşaat sektörü birinci sırada yer alıyor. Böyle bir sektörün sorunları temsilcilerin ağzından dinlemek verdiğimiz değeri gösteriyor.Hükümet kurulalı 8 aydır ve ilk defa böyle bir toplantı yapıyoruz. Diğer sektörlere önem vermediğimiz anlamına gelmesin. Ama bu gerçekten bu önemli bir sektör ve bir mesaj olarak da alınmalıdır. Sıkıntılar olduğunu görüyoruz ve onları çözmek için gerekli istişareleri iki genel başkan olarak yapacağız”. Dedi.

Talat ve Özgürgün, sektörlerden gelecek bu tür ziyaretlere sıcak baktıklarını da belirttiler.