Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS), “milletvekili maaşlarına 140 TL zam düşünen Hükümetin, sigorta emeklisine 50 TL, asgari ücretliye de 75 TL zam öngörmesini” eleştirdi.

BASS, sigorta emeklilerinin temmuz maaşlarına sadece yüzde 3.18 hayat pahalılığı artışını kabul etmeyeceklerini ve hayır diyeceklerini de duyurdu.

BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin’in yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Planlama Örgütü’nün ülke gerçeklerinden bihaber olduğunu ileri sürdü.

“ASGARİ ÜCRET 2 BİN TL OLSUN”

“Özel sektörde çalışan yaklaşık 70 bin kişinin yarısından fazlasının asgari ücrete talim ettiğini” dile getiren Yeltekin, “Brüt 1675 TL asgari ücrette de kamudaki göç yasası kapsamındakilere uygulanan 260 TL zam yapılarak yeni asgari ücret 2 bin TL’ye çıkartılsın” görüşüne yer verdi.

Yeltekin ayrıca, bağlı oldukları Hür-İş Federasyonu’nun Sosyal Sigortalar temsilcisi olarak federasyonun ilke ve prensipleri doğrultusunda sigorta emeklilerine temmuz ayı sonu emekli maaşlarına sadece yüzde 3,18 hayat pahalılığı ödenmesini kabul etmeyeceklerini ve ‘hayır’ diyeceklerini de bildirdi.