Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS), Ticaret Odası ile Sanayi Odası yetkililerinin, sendikaların “Göç Yasası” olarak adlandırdıkları yasanın “değiştirilmeden devam etmesi gerektiği” yönündeki açıklamalarla “kendilerini komik duruma düşürdüklerini” belirterek, derhal özür dileyip görevlerinden istifa etmelerini istedi.

BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin yaptığı açıklamada, K.T. Ticaret Odası ile K.T. Sanayi Odaları yetkililerinin kamuda 01/01/2011 tarih itibarıyla yürürlükte bulunan “Göç Yasası” olarak isimlendirilen yasanın “devam etmesi gerektiği” üzerine açıklama yapmasının “tam bir komedi” olduğunu söyledi.

Söz konusu çevreleri eleştirerek, “Vergi ödemeden lüks hayat sürdüren bu kesimler yüzleri kızarmadan, utanmadan böylesine açıklamalar yapmaktadırlar” diyen Yeltekin, toplumun, özellikle sosyal güvenlik sisteminde yaşanan önemli mali sorunların baş aktörlerinin bu iki kesim olduğunu savundu.

Yeltekin şöyle dedi: “Yanlarında çalışan insanlara sigorta yatırımlarını yapmayan, yanlarında çalışan insanlara verdikleri ücretlerden çok daha düşük ücret gösteren ve sosyal güvenlik yatırımlarını gerçekçi yatırmayan, yanlarında insan haklarına aykırı çalışma koşulları ile kaçak işçi çalıştıran, yasal boşluklardan yararlanarak ‘vergi ödeme kültürü’ yerine vergi ödememe kültürünü benimseyen, yanlarında çalışan insanların sosyal güvenlik yatırımları yatırılmadığı için çalışanların ve ailelerinin sağlık yardımlarından yararlanmamalarını umursamayan bu elit tabaka böylesine açıklamalarla kendilerini komik duruma düşürmesin ve derhal özür dileyip görevlerinden istifa etsin.”