Uğur İrtem

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar ve bir grup dernek üyesi, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın 5’inci ölüm yıldönümü kapsamında eşi Aydın Denktaş’ı ziyaret etti.

Ziyaret, saat 11:00’de merhum Cumhurbaşkanı Denktaş’ın Yılan Adası’ndaki evinde gerçekleşti.

Derneğin merkez ve Girne şubesinden üyelerin katıldığı ziyarette, Bayar, Aydın Denktaş’a buket takdim etti.

BAYAR “DENKTAŞ İSMİ TARİHİMİZE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞTIR”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar yaptığı konuşmada,  Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın Kıbrıs, Anavatan ve Türk Dünyası’na yaptığı hizmetler ve kendilerine emanet ettiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin asla unutulmayacağını ifade etti.

“Merhum Denktaş ismi tarihimize altın harflerle yazılmıştır. Sonsuza dek yaşayacaktır. Bize cumhuriyeti emanet etti ve biz de cumhuriyeti elimizden geldiğince yaşatmak ve ileri götürmek için var gücümüzle çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz” diyen Bayar, Kıbrıs davasının her safhasında eşinin yanında olan Aydın Denktaş’a sağlık ve uzun ömürler diledi.

Bayar, grip olması nedeniyle ziyarete katılamayan dernek başkanı Yılmaz Bora’nın selamlarını da iletti.

DENKTAŞ “MÜCAHİTLER İÇİN HER ZAMAN ELİNDEN GELEN YARDIMI YAPMAYA HAZIRIM”

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyet belirtti.

Eşi, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın ülkesi için çok çalıştığını ifade eden Aydın Denktaş, merhum Denktaş’ın, kendisini sürekli çocuklara emanet edip gitmesine rağmen hiçbir zaman ihmal etmediğini söyledi.

“Keşke daha çok yaşayabilseydi ancak Allah ömür vermedi” diyen Aydın Denktaş, Mücahitler için her zaman elinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu kaydetti.