Vatandaş dokuz günlük bayram tatilinde Avrupa ülkelerine yönelik hazırlanan yurt dışı paket turları tercih etti. Bakanlar Kurulu tarafından dokuz güne çıkan Kurban Bayramı tatilini ailesi ile birlikte geçirmek isteyenler yanında yurt dışında tatil yapmak isteyenler de var.

Turizm acentelerinden alınan bilgiye göre, bu bayram en çok rağbet üçüncü ülkelere oldu.

Antalya Bölgesi’ndeki beş yıldızlı otellere ise talep bu bayram oldukça az... Tatil için Türkiye kültür turları bayramda fazla rağbet görmezken, Kıbrıs Otelleri de tercih edilenler arasında yerini aldı.

Cruse turlarında en çok rağbet Yunan Adaları

Avrupa kara turlarında Orta Avrupa turu en çok tercih edilenler arasında yer alırken, bunu İtalya, İspanya, Benelux-Paris, Makedonya ve Avusturya takip etti. Cruse turlarında ise en çok rağbet Yunan Adaları...

Polatkan Turizm'den alınan bilgiye göre, bayram tatilinin çok yoğun geçeceği, bütçeye bağlı olarak birçok vatandaşın dokuz günlük bayram tatilini yurt dışında geçirmek istediği belirtildi.  Polatkan yetkilisi, bütçeye bağlı olmakla birlikte bayramda en çok rağbetin avrupa turlarına olduğunu belirterek, en çok orta avrupa turları yanında benelux-paris ve italya turlarının satıldığını kaydetti. Türkiye'yi tercih eden vatandaşlar da olduğunu anlatan yetkili, en çok Antalya'ya rağbet olduğunu kaydetti.

Avusturya, Makedonya, Çek Cumhuriyeti ilk sırada...

Sayar Turizm yetkilisi, bayramda en çok rağbetin üçüncü ülkelere olduğunu söyledi. Yetkili, orta avrupa turlarının bu bayram en çok satılan turlar arasında olduğunu belirterek, Avusturya, Makedonya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'nın en çok tercih edilenler arasında olduğunu kaydetti. Yetkili, İtalya ve İspanya turlarının da rağbet gördüğünü söyledi.

Yetkili,  549 eurodan başlayan paket programlar olduğunu ifade etti.

Hindistan tercih edilenler arasında...

Kösezade Turizm'den alınan bilgiye göre ise, 9 günlük tatilde vatandaşın en çok orta avrupa turlarını tercih ettiği belirtildi. Hindistan ve gemi turlarının da rağbet gördüğü ifade edilirken, batı akdeniz ve yunan adalarının da en çok satılan tur paketleri olduğu kaydedildi. Yetkili, tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen vatandaşların ise Kapadokya Turuna rağbet gösterdiğini söyledi.

Uzak Doğu'ya ilgi çok

Fidansoy Turizm yetkilisi, dokuz günlük bayram tatilinde Avrupa turlarına rağbetin oldukça fazla olduğunu söyleyerek, en çok uzak doğu turlarının tercih edildiğini belirtti. Bunu, Benelux- Paris, Amsterdam, İtalya ve Orta Avrupa izlerken, bayrama özel hazırlanan İstanbul turu da tercih edilenler arasında yer aldı. Avrupa turlarında müşterilerin erken rezervasyondan faydalandığı ifade edilirken fiyatların 399-549 euro arası olduğunu belirtildi.