İngiliz yayın kuruluşu BBC ile Kanal SİM işbirliğine gidiyor.

Kanal SİM’den verilen bilgiye göre, 1998’den bu yana radyo, 2008’den itibaren televizyon ve 2015’ten beridir video portalıyla yayınlarını sürdüren Kanal SİM ile, dünyanın en saygın yayıncı kuruluşlarından BBC (British Broadcasting Corporation) arasında imzalanan işbirliği protokolü bugünden itibaren hayata geçiyor.

BBC-SİM işbirliği çerçevesinde Kanal SİM’in web sayfasından BBC Türkçe içeriğine doğrudan erişim sağlanacak.

Kaliteli, ilkeli, özerk yayınlarıyla “dünyanın en iyi yayın kurumları” arasında yer aldığı belirtilen BBC’nin haber ve videolarının, www.kanalsim.com adresinden, internet ve akıllı cihaz kullanıcılarına kolaylıkla ulaşacağı kaydedildi.

İşbirliği protokolüne Kanal SİM adına Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu ile BBC Dünya Servisi Finans ve Operasyon Şefi Richard Dawkins imza koydu.

BBC-KANAL SİM İŞBİRLİĞİ BBC TARAFINDAN DA DUYURULDU

Uzun süredir devam eden temaslar sonucu ortaya çıkan işbirliğinin, Kanal SİM ve BBC tarafından eş zamanlı olarak ve hem Türkçe, hem İngilizce yapılan basın açıklamasıyla dünya kamuoyuna duyurulduğu da ifade edildi.

“BBC Türkçe İçeriği Kanal Sim’le Kuzey Kıbrıs’ta” başlığıyla yayımlanan BBC açıklamasında, Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu’nun açıklamalarına da yer verildi.

ÖZUSLU: “KIBRIS TÜRK YAYINCILIĞI AÇISINDAN TARİHİ BİR GELİŞME”

Özuslu, Kanal Sim ile BBC’nin işbirliğini, Kıbrıs Türk yayıncılığının gelişimi açısından tarihi bir gelişme olarak değerlendirdi.

Özuslu, “Kanal Sim ile BBC’nin işbirliği, Kıbrıs Türk yayıncılığının gelişimi açısından tarihsel bir öneme sahip. BBC haberleri, sitemize yeni takipçiler kazandıracak ve BBC ile işbirliğimiz sayesinde bu bölünmüş adanın insanları BBC’nin yüksek nitelikli, bağımsız haberlerine ulaşacak. Bu, Kıbrıs yayıncılık sektörünün standartlarını daha da yükseltecek” diye konuştu.