Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Avusturalya’nın Melbourne şehrinde düzenlen Avustralya Open’a  davet edilen Mustafa Ülker ve Gönyeli Tenis Kulübü sporcularından Sevim Akbaş ve Derin Öcal, Emma Doyle’un baş antrenörlüğünü yaptığı kampa katıldı.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, heyeti kabulünde, bu başarılarla gururlandığını söyleyerek, “Gönyeli’de kapalı bir tenis kortu yapılması için 2016 bütçesinde ödenek ayrıldığını” söyledi.

Sporculara “dünyalı gençler” diyerek seslenen Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, “Sporcularımız Avustralya’da düzenlenen önemli organizasyona, Avustralya Open Antrenörler Konferansına davet alarak katılabilme başarısına sahip oldular, bu hedefimizde emin adımlarla ilerlediğimizin göstergesidir” diye konuştu.

Ahmet Yalçın Benli, Gönyeli Tenis Kulübü’ne desteklerinin süreceğini de belirterek, bu kulübe önemli katkısı olan Yusuf Yönlüer’i de andı.

Benli, Aralık ayında Gönyeli Tenis Kulübünde gerçekleşen her yaş kategorisinde sadece en iyi 8 sporcunun katıldığı Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Yusuf Yönlüer Masterler Turnuvasında başarılı olan sporculara ayakkabı hediye etti.

Gönyeli Tenis Kulübü Başkanı Ömer Özboran’ın  ise, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’ye teşekkür ederek, dünyanın en önemli spor organizasyonlarından kabul edilen Avusturalya Open amblemini sunduğu belirtildi.