Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, EXPO 2016 Antalya sergileme alanını gezerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

EXPO alanında EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Kazım Aydın'dan bilgi alan Berova ve Ataoğlu, sergileme alanını gezdi.

EXPO serası ve Nepal Bahçesi'nde inceleme yapan bakanlar, KKTC ülke bahçesinde de incelemelerde bulundu.

Berova, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, EXPO 2016 Antalya sergileme alanından çok etkilendiğini söyledi.

Bitki heykellerini çok beğendiğini anlatan Berova, alanda KKTC'nin de tanıtımına fırsat verilmesi nedeniyle minnettar olduklarını ifade etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da KKTC'nin bu organizasyonda unutulmamasının ve kendilerine güzel bir yer tahsis edilmesinden dolayı memnun olduklarını belirtti.

“TÜREL'E ZİYARET”

Berova ile Ataoğlu, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

Türel, ziyarette yaptığı konuşmada, EXPO 2016 Antalya'nın çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, "EXPO, 6 ay sonra bitmeyecek. Daha sonra bir botanik park olarak devam edecek. Antalya’ya gelecek misafirlerimizi ilk götüreceğimiz yer EXPO alanı olacak." diye konuştu.

Antalya'da daha önce Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdiğini ifade eden Berova da bunun çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Türel'in başarılı bir şekilde belediye başkanlığı görevini üstlendiğini belirterek, çevre, turizm gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulunmak istediklerini kaydetti.