Haluk DOĞANDOR

Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova, karne parası veremeyen öğrencilerin karnelerini alamaması üzerine çıkan haberlere son noktayı koydu ve “Karne pazarlık konusu yapılamaz ve parayla satılamaz” dedi.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin konu ettiği, karne parasını okul müdürlüklerine veremeyen öğrencilerin evlerine elleri boş dönmesi üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı’na veliler tarafından okul müdürlükleri şikâyet edildi. Konu üzerinde titizlikle duran bakanlık soruşturma başlattı.
Okulların tatile girdiği gün Geçitkale Cumhuriyet Lisesi öğrencilerinin bir kısmı da para veremedikleri için karneleri okul müdürü tarafından kendilerine verilmedi. Öğrenci velileri hem Milli Eğitim Bakanlığı’na, hem de Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne ihbarda bulundular ve karnelerini alamadıklarını söylediler.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi Geçitkale Cumhuriyet Lisesi öğrenci velilerinin şikâyeti üzerine konuyu dün Milli Eğitim Bakanlığı’na taşıdı. Bakanlıkta Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova, Müsteşar Rauf Ataöv, Genel Orta Eğitim Müdürü Mustafa Borataş ve Özel Kalem Müdürü Fatoş Anıl Öder ile görüşen muhabirimize bakan Dr. Özdemir Berova kısa bir açıklama yaptı, Berova şunları söyledi:

Soruşturma açılacak

“Karne dağıtım günü yaşanan, para veremeyen öğrencilere karnelerinin verilmemesi kabul edilir bir olay değildir. Bu konuda hiçbir gerekçe de mazeret olarak gösterilemez. Olayın bilgimize gelmesiyle birlikte soruşturmaya başladık, çocuklarımıza karneleri yarın (bugün) okulda teslim edilecektir. Olayı bu boyuta getiren sorumlular hakkında da gerekli soruşturma açılacaktır.”

Haberal Kıbrıslı gazetesi olarak, konuya duyarlı davranıp, kısa sürede olaya el koyan ve sorumlular hakkında gerekli incelemeyi başlatacağını söyleyen Bakan Dr. Özdemir Berova ve bakanlık yetkililerine öğrenci velileri adına teşekkür ederiz.