Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, ortaokul ve liselerde yeni eğitim öğretim yılının açılışını Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda yaptı.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, yeni eğitim öğretim yılının açılışını altyapı eksikliklerinin tamamlandığı Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda gerçekleştirdikten sonra öğrencilere seslenen bakan Berova, 2016 – 2017 eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Berova, “görevlerinin öğrencilere daha kaliteli eğitim alabilecekleri imkanları sağlamak, öğrencilerin görevinin de, vatanına, kültürüne değerlerine sahip çıkan bireyler olmak” olduğuna vurgu yaptı.

Berova, “Temel hedefimiz; eğitim politikalarının oluşturulmasının yanında okulların fiziki altyapı eksikliklerini tamamlamak ve eğitim kadroları ile öğrencileri geleceğe güvenle hazırlamak” dedi ve bu bağlamda Nisan ayından itibaren 18 yenileme projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

1474388488.jpg

2016 – 2017 eğitim öğretim yılında uygulamaya girecek değişikliklere işaret eden Berova, “Okul bütçesi” oluşturulmasıyla okullara yerinden yönetim getirileceğini kaydetti.

Bir diğer değişikliğin ise müfredatta yapıldığını belirten Berova, 1, 4 ve 6’ıncı sınıfların eğitime Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkede bastırılan kitaplarla devam edeceğini belirtti.

2016 – 17 Eğitim yılının tüm okullarda başladığını söyleyen Berova, öğretmen eksikliklerinin de hafta içi giderileceğini kaydetti.

Okul Müdürü Salih Emral da, öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim yılında başarılar diledi.

1474388489.jpg

1474388491.jpg