Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Ulus Arpalıklı, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde henüz toplu iş sözleşmesinin imzalanmadığını belirterek, yapılan çalışmaların sonuçlandırılarak sözleşmenin imzalanması çağrısı yaptı.

Arpalıklı yaptığı yazılı açıklamada, Toplu İş Sözleşmesi ve belediye ile ilgili Sayıştay raporunu değerlendirdi.

Arpalıklı, uzun süredir beklenen LTB’nin 2008 – 2011 mali yılları kesin hesaplarına ilişkin Sayıştay denetçileri tarafından hazırlanan taslak raporun 15 Mayıs’ta Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’ya  sunulduğunu, bir kopyasının da bugün kendilerine ulaştırıldığını belirtti.

Belediye içerisinde idari tedbirlerin alınması adına raporun hazırlanmasının önemli olduğunu kaydeden Arpalıklı, “sendika olarak, LTB’yi batıran, usulsüzlük yapan, Sayıştay raporuna göre suiistimali olanlar konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini” belirtti.

Arpalıklı, raporun incelenmesi ve değerlendirilmesi adına gerekli çalışmaları bir hafta içerisinde yapacaklarını ifade etti.

Toplu İş Sözleşmesi imzalanması sürecini de değerlendiren Arpalıklı, belediyede henüz çalışmaların tamamlanmadığını kaydetti.

Arpalıklı, şu ifadeleri kullandı:

“Lefkoşa Türk Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sürecini en başından itibaren değerlendirecek olursak; Kasım 2014’te BES ve LTB Yönetim karşılıklı önerilerini sunmuş ve görüşmelere başlanmıştı. BES’in 5 maddelik önerilerine karşılık, LTB yönetimi 21 maddelik öneriler dizisi sunmuştur. Toplu İş Sözleşmesi’nde talep edilen değişiklik ve öneriler ile ilgili yasal süreç 30 Kasım 2014 tarihinde dolmuştur.  Bu tarihten sonra gelen talep ve öneriler yasal zorunluluktan dolayı bu dönem içinde değerlendirilememektedir. Bununla beraber 4 Mayıs 2015 tarihinde sendikamıza Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanları tarafından yeni talepler gelmiştir. Bu talepleri gündemimize almış olduğumuzu ve önümüzdeki dönem değerlendirileceğini bilgilerinize getiririz. 1 Ocak 2011 tarihinden önce istihdam edilen tüm işçi statüsündeki personelin yaptıkları işler göz önünde bulundurularak en geç 30 Haziran 2015 tarihine kadar Değerlendirme Kurulu tarafından yeniden değerlendirilerek personelin mevcut kazanılmış hakları geri götürülmeden, yeni sınıflandırma ile hizmet sınıflarına dahil edilmeleri için çalışma başlatılması konusunda 20 Şubat 2015 tarihinde Lefkoşa Belediye Başkanı ile Belediye Emekçileri Sendikası arasında imzalanan protokolde belirtilmiştir”

Arpalıklı, Değerlendirme Kurulu’nun bir an önce toplanarak, yapılan çalışmaları sonuçlandırması, Toplu İş Sözleşmesi’nin karşılıklı taraflarca imzalanması ve yürürlüğe girmesinin, çalışanların huzurlu ve verimli iş yapmaları açısından önemli olduğunu vurguladı.

Arpalıklı, bu konuda Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve Değerlendirme Kurulu üyelerini çalışmaları sonuçlandırmak üzere göreve davet etti.