Güney’deki resmi ağızların su konusunda yaptıkları açıklamaların bağnazlığı, vizyon eksikliğini ve hakimiyetçiliği yansıttığını savunan Beşparmak Düşünce Grubu, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Projeye ‘barış suyu’ adı verilmesi Türk tarafının iyi niyetinin, barışa yönelik kararlılığının ve güveninin göstergesidir. Rum tarafının olağan olumsuz tavırlarını sürdürmesi ne kendilerine, ne adaya ne de bölge barışına yarar sağlar” ifadesine yer verildi.

“BENZER GÖRÜŞLER KKTC’DE DE DİLLENDİRİLİYOR”

Rum tarafındaki benzer görüşlerin KKTC’deki bazı çevrelerce de dile getirildiği kaydeden Beşparmak Düşünce Grubu, bunun üzüntüyle izlendiğini belirtti.

Düşünce Grubu’nun açıklamasında her konunun artıları ve eksileriyle ele alınıp objektif şekilde değerlendirilmesi gerektiğine işaret edilerek şunlara yer verildi:

“Artıların yanında olası olumsuzlukları giderecek bütünlüklü yaklaşımlara ihtiyaç var. Bu anlamda Anavatanımız Türkiye’den getirilen suyun yönetimi ile işletme konusunun ivedilikle çözüme kavuşturulması ve projelerin bir an önce yaşama geçirilmesi büyük önem arz ediyor.”

“KÖTÜ YÖNETİM YENİ BİR GÜVENSİZLİK DALGASI YARATIR”

“Suyun iyi yönetilmesi siyasete güvensizliği azaltabilir” diyen Beşparmak Düşünce Grubu, “Bu konuda da kötü yönetim sergilenmesi, giderilmesi zor, yeni ve daha güçlü bir güvensizlik dalgası yaratır. Buna fırsat verilmemeli” dedi.