Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’ya bağlı Surlariçi bölgesinde, dün saat 16.30 civarında korku dolu anlar yaşandı. 32 yaşındaki Mustafa K. isimli vatandaş, İdadi Sokak’ta bulunan Mısırlıoğlu Apartmanı’nın çatısına çıktı. Görenlerin polisi araması üzerine itfaiye ve adli şube ekipleri, bölgeye ulaştı. İtfaiye ekipleri, apartmanın altına atlama yatağını açarak tedbir aldı. Babasını 15 gün önce kaybeden, işsiz olduğu öğrenilen Mustafa K’in, ailevi sorunlarından dolayı bunalıma girerek, çatıya çıktığı iddia edildi.

Eşini ve çocuğunu görünce aşağıya indi

Mustafa K’yi apartmanın çatısında gören birçok vatandaş, elindeki telefon ile kayıt yaptı. Olay anında orada bulunan bölgeliler, apartmanın çatısına şaşkınlık içerisinde baktı. Kısa süren bekleyişin ardından, Mustafa K'nin eşi ve çocuğu yanına çıkınca, inmek için ikna oldu. Mustafa K'nin, çatıda bulunan adli şubede görevli polisler ve bölge muhtarı tarafından aşağıya indirildi. Mustafa K'nin, eşi ve çocuğu polis aracına bindirilerek, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.

İşsiz olduğu ve ailesine bakmakta zorluk çektiği bildirilen Mustafa K. için vatandaşlar, “Bu genç babaya devletin veya duyarlı işadamlarının yardım elini uzatması lazım. Bugünkü üzücü durum bir daha yaşanmamalı” dedi.