Züleyha Karaman

Maliye Bakanlığı görevine atanan Lefkoşa Milletvekilliği Birikim Özgür, ülkedeki mali yapıyla ilgili durumun belli olduğuna işaret ederek, hükümetin reform hükümeti olduğunu anımsattı ve “Reformlar yapıldıkça mali yapı da daha iyi bir noktaya ulaşacak” dedi.

Özgür, önceki Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın başarılı görev yürüttüğünü, Mugan’ın yerine gelen Hasan Başoğlu’nun iyi niyetli, doğru, ilkeli bir tavır sergilediğini belirtti.

Özgür, “Bize verilen bilgiye göre, sanırım sağlık sorunları nedeniyle Hasan bey göreve devam etmemeyi tercih etmiş. Dolayısıyla göreve bize kaldı. Belli bir süre içerisinde elimizden geleni yapıp, ülkede zaten mali yapıyla ilgili durum da belli. Hükümetin de reform hükümeti olduğunu biliyoruz. Reformlar yapıldıkça mali yapı da daha iyi bir noktaya ulaşacak. Biz parti olarak, sürdürülebilir bir yapıda eşitlik için mücadele yürüten bir partiyiz. Bu hedef ve Sayın Başbakanın direktifleri doğrultusunda elimizden geleni yapacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Bakan değişikliğiyle ilgili bilgiye bugün (dün) ulaştıklarını kaydeden Özgür, “Sayın Talat bizimle görüşmek istediğini belirtti, bize durumu aktardı, bu çerçevede hızlı bir süreç yaşadık” ifadesini kullandı.

Meclis Plan ve Bütçe Komitesi Başkanlığı yaptığını anımsatarak, hükümetin ekonomik alanda attığı ve atacağı adımlara bir şekilde müdahil olduklarını ifade eden Özgür, seçimlerde önce CTP olarak verdikleri vaatler olduğunu,  ülkenin bir süreç yaşadığını kamu maliyesi açısında etkili olabilecek bir takım reformların yapılabilmesi gerektiğini ısrarla vurguladıklarını kaydetti.

CTP’nin çalışanların ve emeğin partisi olduğunu ifade eden Özgür, çalışanların lehine sonuç doğurması için adım atmakla mükellef olduklarını kaydetti.