BKP’den verilen bilgiye göre,  Gençlik Meclisi Eş Başkanı Ahmet Aslım, kongrede yaptığı konuşmada, BKP Gençlik Meclisi ve EDON’un, “bugüne kadar ortak vatan mücadelesinde birçok engeli birlikte aştığını, yeniden yakınlaşma ve gençliğin ortak mücadelesi çerçevesinde çok önemli çalışmaları birlikte yürüttüğünü” belirterek, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ortak vatanı, sınırların, sınıfların ve sömürünün olmadığı birleşik bir Kıbrıs’ı kurana kadar bu ortak mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

“Kıbrıslı Türk gençlerin büyük bir kesiminin çözümsüzlük, işsizlik ve geleceğin belirsizliği nedeniyle göç yollarını tuttuğunu” ifade eden Aslım, bu sorunun Adanın güney kesiminde de gün geçtikçe arttığını söyledi.

Aslım, “Bizler, Kıbrıs’ın ilerici gençleri olarak bu durumu tersine çevirecek, bu topraklara beraber ve yardımlaşarak tutunacağız. Ülkemize ve geleceğimize sahip çıkacağız” dedi.

“Çözümsüzlüğün ve bölünmüşlüğün artık son bulması gerektiğini” kaydeden Aslım, ilerici gençliğin en büyük görevinin ülke ve halkların yeniden birleştirilmesi için verilen mücadelenin en ön saflarında yerini alması ve mücadeleyi kararlılıkla sürdürmesi olduğunu savundu.

Aslım, BKP Gençlik Meclisi olarak EDON’un 18. Kongresini en içten duygular ile selamladıklarını da sözlerine ekledi.