Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), ülkede “turizm” denince akla sadece “kumar turizminin” geldiğini savunarak, bunun özelde esnafa genelde ise ülke ekonomisine hiçbir katkısı olmadığını işaret etti ve hükümeti; turizm politikalarını yeniden gözden geçirmeye çağırdı.

BKP Dış ilişkiler Sekreteri Salih Sonüstün yaptığı yazılı açıklamada, beş yıldızlı otellerde “kumar oynamaya” geldiğini iddia ettiği turistlerin otelden çıkmadığını ve çarşıda alışveriş yapmadığını belirtti.

Sonüstün, “dövizin yükselişi karşısında ‘aciz’ kalan ve hiç bir önlem alamayan hükümetin ekonomi ve turizmde yaşanan sıkıntıları aşmak için de herhangi bir tedbir almamasının anlaşılır olmadığını” ifade ederek, “Hükümet küçük esnaf ve üreticinin batışını seyretmekten öteye hiçbir şey yapmamaktadır. Bu kadar aciz, bu kadar basiretsiz bir hükümetten, halkın yararına icraatlar beklememek gerekir” görüşünü dile getirdi.

BKP olarak her geçen gün kötüye giden ekonomik, siyasi ve sosyal yapının değiştirilmesi için halkın çıkarlarını gözeten, sosyal adalete dayalı demokratik bir sistem kurulması gerektiğini savunduklarını ifade eden Sonüstün, barış ve çözüme ulaşılması için halkla birlikte kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.