Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda usulsüzlükler, yasa dışı uygulamalar ve partizanca istihdamlar olduğunu savunan Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Başsavcılığa başvuruda bulundu.

Başsavcı Aşgan İlgen ile görüşmeden önce BRT’ye açıklama yapan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, hükümet ortaklarının Kuruma sınavsız, mülakat usulü ile partizanca istihdamlar yaptığını iddia etti.

Led Lamba, Akıllı Sayaç ihaleleri ve ihalesiz santral alımlarının tüm eleştirilere rağmen devam ettiğini kaydeden İzcan, Kurum’un yasal zorunluluğa rağmen Borçlanma Komisyonu’na gitmeden çeşitli bankalardan önemli miktarda borçlandığını savundu.

“Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu’nun defalarca yaptığı uyarılarına ve İsmet Akim ile Yönetim Kurulu’nun görevden alınması talebine rağmen hiçbir sonuç alınmadı” diyen İzcan, Bakan Sennaroğlu’nun Sayıştay Başkanlığı’na başvurmasının ardından Kurumu denetlemeye giden Sayıştay Denetçilerinin, İsmet Akim tarafından engellendiğini de belirtti.

Yaşananların hukuk dışı olduğunu kaydeden İzcan, Başsavcılık’tan gerekli yasal soruşturmayı başlatarak, Sayıştaylığın Kurumdaki denetimlerini tamamlaması için üzerine düşen görevi yapmasını ve görevini kötüye kullananların yargılanarak en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi.

İzcan, gerekli işlemlerin yapılmaması durumunda eylemlerine devam edeceklerini de belirtti.