BKP Gençlik Meclisi Dışilişkiler Sekreteri Gülşen Erçin yazılı açıklamasında, “vicdani reddini” açıklayan aktivist Nuri Sılay’a destek belirtti ve “vicdani reddin” en temel insan hakkı olduğunu işaret etti.

Vicdani reddin bir an önce yasalaşmasını talep ettiklerini vurgulayan Erçin, vicdani reddin bir hak olarak yasal güvence altına alınması gerektiğini kaydetti, “zorunlu askerliğin Kıbrıs Türk gençliğine dayatıldığını” iddia etti ve eleştirilerde bulundu.

Kıbrıs’ın tüm asker, üs ve silahlardan arındırılarak, birleşik ve bağımsız federasyon temelinde bir barış adasına dönüştürülmesi kararlılığında olduklarını vurgulayan Erçin, gençlerin; “savaşacakları değil, üzerinde insanca yaşayacakları bir vatan” istediklerini kaydetti.

Erçin, BKP Gençlik Meclisi’nin; “askerlik süresinin kısaltılması, şartlarının iyileştirilmesi, vicdani ret hakkının tanınması ve nihai olarak zorunlu askerliğin tamamen kaldırılması” için mücadeleye devam edeceğini de belirtti, “vicdani retçiler” ile dayanışmanın sürdürüleceğini vurguladı.