Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) UBP-DP hükümetinin Yeni Girne Emirnamesi adı altında ülkedeki toprakları peşkeş çekmenin yollarını aradığını savundu.

BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu emirnameyle yeşilin yerine ranta dayalı beton yığınları yaratılmak istendiğini savundu.

Sonüstün,  “Hükümet, Yeni Girne Emirnamesi adı altında, kamuya ait son değerli toprakları turizm yatırımı diyerek, AKP'ye  yakın TC kökenli büyük sermayedarlara peşkeş çekmenin yollarını arıyor, uluslararası hukuka ters hareket ediyor” iddiasında bulundu.

Açıklamasında Kıbrıs müzakerelerine de işaret eden Sonüstün, “Yapılanlar ağır aksak yürütülmeye çalışılan Birleşmiş Milletler gözetimindeki barış görüşmelerine ters düşüyor. Bu uygulamalar aynı zamanda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncıyı görüşme masasında da zor duruma düşürüyor” dedi.

Salih Sonüstün açıklamasında şunları kaydetti:

“BKP olarak bizlerin hedefi kentlerimiz için kişilere, kurumlara özel yeni emirnamelere değil, gerçek ve altyapısı nüfusuna uygun yaşanabilir bir kent master planını bir an evvel hayata geçirerek çirkin ve ranta dayalı yapılaşmayı durdurmak.”