Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği ve Değirmenlik Çevre ve Tanıtma Derneği ortaklığında yürütülen Balı, Koru, Sev Projesi kapsamında  bölgesel arıcılık eğitimleri başladı.

Arıcılar Birliği’nden yapılan açıklamaya  göre, bölgesel arıcılık eğitimlerinin ilki Lefkoşa’da Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun da katılımıyla, 70 arıcıya yönelik olarak Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı konferans salonunda  gerçekleştirildi.

İhtiyaç, anket ve danışmanlık araştırması ve arıcılardan alınan geri bildirim sonucunda düzenlenen eğitimler yerli ve yabancı eğitimciler tarafından birer gün olmak üzere beş bölgede yürütülecek.

Eğitimlerde,  yerli arı ırklarının korunması, balın işlenmesi ve saklanması, Avrupa Komisyonu bal analizi sonuçları, arıcılık kayıt sistemi uygulaması, bal odaları standartları ve hijyen kuralları, modern arıcılık teknikleri ve arı hastalıkları konuları ele alınıyor.

Biyolojik çeşitlilik, ekosistemlerin korunması ve toplum yararı için sürdürülebilir çevre ve arıcılık uygulamaları ve politikalarını iyileştirmenin önemine vurgulayan Balı, Koru, Sev Projesi kapsamında  2 yıl boyunca çeşitli eğitim, farkındalık yaratma faaliyetleri ve yarışmaların yanında organik ilaçlama ve bal ormanı oluşturma gibi faaliyetler yürütülecek.

 Birinci dizi bölgesel eğitimler, yarın Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi, çarşamba günü Girne Milli Arşiv, perşembe günü Mağusa R. R. Denktaş  Kültür ve Kongre Sarayı ve  cuma günü de  İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde tekrarlanacak.