Evrim Kamalı

Lefkoşa’da Mücahitler Parkı içerisinde şüpheli görülmesi nedeniyle yapılan aramada üzerinden uyuşturucu madde bulunan zanlı Muharrem Ünal ve suç ortağı olan zanlılar Mehmet Mercan ve Batuhan Hiçkorkmaz ile kendilerine uyuşturucu satan zanlı Cem Derviş Doğu dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı. 

Gürkut,huzurda bulunan zanlı Muharrem Ünal’ın 22 Haziran saat 21.15 raddelerinde Lefkoşa’da Mücahitler Parkı içerisinde devriye gezen polisler tarafından şüpheli görülmesi nedeniyle üzerinde yapılan aramada, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık yarım gram ağırlığında madde bulunarak emare olarak alındığını söyledi. 

Çavuş, meseleyle ilgili yürütülen ileri soruşturmada,söz konusu uyuşturucu maddeyi zanlı Cem Derviş Doğu’dan zanlılar Mehmet Mercan ve Batuhan Hiçkorkmaz ile birlikte aldıklarının tespit edildiğini söyledi. 

Polis zanlı Hiçkorkmaz’ın Göçmenköy’deki ikametgâhında yapılan aramada ise, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 3 gram ağırlığında madde bulunarak emare olarak alındığını söyledi. 

Polis zanlıların gönüllü ifade verdiklerini, uyuşturucu maddeleri zanlı Cem Derviş Doğu isimli şahıstan aldıkları beyanında bulunduklarını söyledi. Polis Çavuşu Gürkut mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını, aranan bir şahısın daha olduğunu belirterek, zanlıların ilk etap3 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.