British University of Nicosia, detaylı bilgilerin sunulduğu ve derinliğine bir değerlendirme sürecinden sonra resmen Birleşik Krallığın en prestijli kurumlarından birisi olan Pearson Group London Chamber of Commerce and Industry  (LCCI)’ın sınav merkezi oldu.

BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak, LCCI tarafından Londra’ya davet edildi.  Yapılan görüşmelerden sonra, BUN’un, Pearson Group LCCI’ın resmen sınav merkezi olduğuna dair belge Rektör Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak’a Pearson LCCI Paydaş İlişkileri Direktörü Dr. David Davies, LCCI Sınav Merkezleri Direktörü Zac Cheek tarafından takdim edildi.

Birleşik Krallık'ın en eski ve en prestijli kuruluşlarından biri olan Londra Ticaret  ve Sanayi Odası (London Chamber of Commerce and Industry - LCCI) 1982 yılında kurulmuştur. Dünyada 5binden fazla merkezi olan ve 250 binden fazla öğrenciyi sınava alan LCCI dil, finans ve işletme alanlarında uzmanlaşmış ve bu alanlarda ululararası kabul görmüş, nitelikli hizmetler sunmaktadır. 2011 yılında LCCI Pearson Grubu tarafından satın alındı. Pearson Grubu Birleşik Krallığın önde gelen eğitim yayın evlerinden biridir. LCCI sertifika ve diplomaları işverenler ve akademik kurumlar tarafindan dünya çapında tanınan, hem öğrencilerin hem de çalışanların öz geçmişlerinde yer verebilecekleri son derece önemli bir kuruluştur.

BUN’un tam onaylı bir merkez haline gelmesiyle birlikte, hem üniversite öğrencileri için hem de Kuzey Kıbrıs lise öğrencileri için LCCI kursları açmayı planlamaktadır. Buna ek olarak gençlere ve yetişkinlere verilecek İngilizce dil kurslarının yanı sıra, üniversiteye kayıt olmayı veya iş bulmayı hedefleyen 16 yaş ve üzeri ögrencilere ilaveten,  bu kursların Kuzey Kıbrıs’daki ticaret ve turizm sektörleriyle ilgili olacağı öngorülmektedir. 

British University of Nicosia’da başlayacak olan LCCI kursları, Ocak 2016 tarihinden itibaren aktif olacaktir.
Daha fazla ayrıntı ve yenilikleri takip etmek icin BUN internet sitesinini ziyaret edebilirsiniz (www.bun.edu.tr)