Taner Ulutaş

2016 – 2017 ders yılı yine sorunlu başladı. Birçok okulda eksiklikler tamamlanmazken, Alasya İlkokulu'nda da elektriğin olmadığı öğrenildi. Elektriği olmayan ve birçok eksiği bulunan Alasya İlkokulu'nda küçük çocukların ders yapmakta zorlandıkları öğrenildi.

Bunun yanı sıra Eğitim Bakanlığının Girne Bölgesi'nde plansız,  projesiz ve yetkili kurumlardan izin alınmadan 4 barakadan ibaret dershanelik yaptığı öğrenildi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı açıklamada, "Maalesef bu yılda eğitim sorunlarla başladı. Öğretmen eksikliği var. 67 öğretmene ihtiyaç duyulurken sadece 14 öğretmen atandı. Bu durum da eğitimde sorun yarattı" dedi.

Şener Elcil açıklamasına devamla,  "Bazı okullarda öğretmen fazlalığı varken, bazı okullarda öğretmen eksikliğinin olması da çok manidardır. Bu öğretmenler nedendir bilinmez oralardan alınıp eksik yerlere gönderilmiyor. Ama en acı olanı Alasya İlkokulu'nda elektrik yok. Bu çağda bir okulun elektriksiz olabileceğini düşünebilir misiniz?" ifadesinde bulundu.

Sayın Bakan kendi bölgesi olan Girne’de 4 barakadan müteşekkil dersanelik yaptırdı. Ancak Bu okullar yetkili kurumlardan izin alınmadan yapıldı. Yani izinsiz. Plansız ve projesiz yapıldı diyen Elcil, maazallah bu binalar yıkılırsa çocukların hali ne olur düşünebilir misiniz? Aslında bakan kötü bir insan değil. Ama etrafındakiler onu yanlış kararlar ile yönlendiriyor. Bu nedenle kötü bir yönetim sergiliyor" dedi.