Gündem Kıbrıs Özel - Sosyal Medya

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin desteğiyle birlikte alacaklarının ödenmemesi nedeniyle 150 kadar iş aracını da alarak 9 Kasım sabahı Başkent'in göbeğinde eylem yapmaya başladı. Traktörler ve kamyonlarla şehrin içine inen ve sırasıyla Meclis'e, Maliye Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'na giderek eylem yapan üreticiler iki gündür trafikte Lefkoşalılara zor saatler yaşatıyor. Özellikle yol kapatma eylemine de giden üreticiler Lefkoşa'nın yoğun caddelerinde uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyor.

Bütün bunların öncesinde eylemin yaşanacağı günün akşamında Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin Genel Sekreteri İbrahim Alkan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım büyük tepki topladı. Alkan'ın sosyal medya hesabı üzerinden Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın da bulunduğu meyhane masasında çekilmiş bir resmi paylaşmasına tepki yağmaya başladı. Eylem öncesinde böyle bir görüntüye şahit olan vatandaşlar eylem sebebiyle yaşanan trafik çilesine duyduğu kızgınlığını paylaşıma sert yorumlar yaparak dile getirdi.

Vatandaşın yorumlarından bazıları şöyle:

“Halk da perişan yollarda, evine gidebilmek için… Hiçbir şey olmaz bizden”

“Bizi trafikte perişan etsinler kendileri yiyip içsinler…”

“Ne yani bilmezdik şu meyhane masalarından memleket yönetirler”

“Tamam da Serdar Denktaş'ın ne kabahati var? Muhataplarını ikna etmeye çalışıyor belli ki, ertesi sabah tekrar Lefkoşa'yı felç etme kararı çıkmamıştır o masadan. Bu sabah olanlar işgüzarlıktan ibarettir demek ki. Eylem yapma hakkında da ayrıca saygı duyuyor ve destekliyorum, ama bu yöntem olmamış, hiç olmamış. Kamuoyu desteği yoksa bir eylemin arkasında sonu hüsran olur eylemciler açısından.”

1-437.jpg1-437.jpg