Gündem Kıbrıs Özel - Mehmet Aktunalar

Başbakanlık bugün yaptığı açıklamayla Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş'ın hükümetin icraatlarını değerlendireceği bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Fakat Başbakan Yorgancıoğlu’nun yapmış olduğu açıklama kafaları bir hayli karıştırdı. Zira dün Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın Salı akşamı Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen “MITT 2015 Turizm Fuarı”na katılmak için adadan ayrıldığı söylenmişti.

DENKTAŞ’IN PAZAR GÜNÜ DÖNMESİ BEKLENİYOR

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen “MITT 2015 Turizm Fuarı”na katılmak için Moskova’da bulunuyor. Denktaş, KKTC’nin de temsil edildiği Moskova Expocentre’de MITT 2015 Turizm Fuarı’na katılmak üzere Salı gecesi Moskova’ya gitmişti. Başbakan Yardımcılığı’ndan dün verilen bilgiye gören Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın Pazar günü yurda döneceği biliniyor.

BAŞBAKAN “YARIN HÜKÜMETİN İCRAATLARINI DEĞERLENDİRECEĞİZ” DİYOR

Dün Başbakan Yardımcılığı’ndan verilen bilgilerin ardından bugün Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklama herkesi şaşırttı.

Zira Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, yarın hükümetin icraatlarını değerlendireceği bir basın toplantısı düzenleyecek.

Yorgancıoğlu ve Denktaş, saat 10.30’da Dışişleri Bakanlığı Konferans Salonu’nda, hükümetin icraatlarını değerlendirmek amacıyla “İcraatlar & Çalışmalar Kasım 2014 – Mart 2015” konulu basın toplantısı gerçekleştirecek.” denildi.

Bugün yapılan bu açıklamanın ardından kamuoyunda büyük şaşkınlık oluşurken, hükümet ortakları Başbakan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın arasındaki iletişim kopukluğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

TFF’NİN GİRİŞİMİNDE DE AYRILIK ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde ülke gündemi yoğun olarak meşgul eden TFF’nin KKTC’de ofis açma girişimi üzerinde de hükümet ortakları arasında bir görüş ayrılığı olduğu su yüzüne çıkmıştı. Öyle ki Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş TFF’nin bu girişimini “Muhteşem” diye nitelendirirken, Başbakan Yorgancıoğlu bu girişimin “Kabul edilemez” olduğunu vurgulamıştı.

Bütün bu gelişmelerin ışığında Başbakanlık tarafından yarın yapılacağı duyurulan “İcraatlar & Çalışmalar Kasım 2014 – Mart 2015” konulu basın toplantısının söylendiği gibi yapılıp yapılmayacağı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bu basın toplantısını yalnız başına mı düzenleyeceği veya Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın söylenenin aksine adaya dönerek basın toplantısına katılıp katılmayacağı konuları da gizemini koruyor.