Şehir Plancıları Odası, Girne Semih Sancar Caddesi üzerinde (Bellapais kavşağı) yer alan ve trafikteki görüş açısını engelleyen ayrıca Reklamların Teşhiri (Denetim) Yasası’na aykırı olarak konumlandırıldığını belirttiği Led reklam ekranı hakkında ilgili makamlara şikâyette bulundu.

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, yazılı açıklamasında, Şehir Planlama Dairesi, Karayolları Dairesi, Polis Genel Müdürlüğü Trafik Şubesi ve Girne Belediyesi’ni bilgilendirmelerine rağmen sadece Polis Genel Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yanıt geldiğini bildirdi.

Refikoğlu, polisin verdiği yazılı cevapta Led reklam ekranının ışıklarının yüksek olduğu, trafik ışıklarının net şekilde görülmediği ve sürücülerin dikkatini dağıttığı, bu nedenle bu reklam tabelasının kaldırılması gerektiği cevabı verildiğini ifade etti.

Led reklam ekranının kaldırılması için Girne Belediyesi, Girne Kaymakamlığı, Girne Polis Genel Müdürlüğü ve Şehir Planlama Dairesi’ni göreve çağırdıklarını kaydeden Refikoğlu, bu kapsamda, verilecek reklam izinlerinin de Girne Beyaz Bölge koşullarına göre belirtilmesinin zorunluluk teşkil ettiğini yineledi.