Bulut İnşaat’tan başlarını sokacak bir yuva hayaliyle ev satın alan, ancak yaklaşık 1.5 yıldır evlerine kavuşamayan yüzlerce mağdur, kendilerine kol kanat geren Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin (KTİMB) merkez binasındaki konferans salonunda ilk kez biraraya geldi.

İnşaat, emlak ve yap-sat sektörüne güvensizlik darbesi vuran, devlet ve hükümeti yönetenlerin seyirci kaldığı, son yılların en büyük mağduriyetine sessiz kalmayarak el uzatan KTİMB’de, dün öğleden sonra Başkan Cafer Gürcafer’in yönetiminde toplanan mağdurlar, şirket sahibi Temel Bulut yanında olaya bugüne kadar seyirci kalan hükümete cumhurbaşkanı ve bakanlara adeta öfke kustu.

Yaklaşık 2 saat süren, gözyaşlarının su gibi aktığı, baygınlıkların yaşandığı toplantıdan, mağdurların komite oluşturarak 27 Ekim Pazartesi yeniden KTİMB Yönetimi ile masaya oturarak eylem planı belirlemesi kararı çıktı.

“Masrafların tespitine gidilecek”

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in toplantıya ilişkin Haberal Kıbrıslı’ya aktardığı bilgiler şöyle:

“Mağdurların oybirliği ile aldıkları karar çerçevesinde; ilk önce oldukça büyük olduğuna inanılan konutlara yapılan masrafların tespitine gidilecek. Bunun için tüm mağdurlar ellerindeki bilgi ve belgeleri KTİMB binasında görevlilere yazılı olarak aktarıp kayıt yapacak. Bu kayıtlada kimlerin ne kadar ödeme yaptığı, evlerinin tamamlanması için ne oranda ödeme gerektiği tam olarak tesbit edildikten sonra, hukukçularla toplantı yapılarak yeni hukusal süreç tespit edilecek. Bu arada ortaya tam olarak çıkacak veriler ışığında hükümet ortakları ile de konu görüşülecek”