BUN Eğitim Fakültesi  Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Hasan Eriş tarafından “Öğretim Liderliği ve Sınıf Yönetimi” konulu seminer KKTC İlköğretim Dairesi, Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesine bağlı okullarda görev yapan yöneticilere ve öğretmenlere hitap ediyor. Ücretsiz olan ve 3 saat sürecek seminer sonunda katılımcılara MEB onaylı Katılım Belgesi takdim edilecektir.

BUN hedef ve ilkelerini belirlerken sadece eğitim öğretim konularının değil, üniversitelerin önemli görevlerinden bir tanesinin de topluma hizmet vermek olduğunun altını ısrarla çizmişti. Bu kapsamda çok genç bir üniversite olmasına rağmen ardı ardına gerçekleştirdiği bir dizi seminer ve konferansla adından söz ettirmeyi başarmıştır. Hizmet içi eğitim kapsamında 3 Kasım’da Yüksek Lisans, Doktora ve akademisyenlere verdiği  “İstatistik Kursu”, Polis Teşkilatında görevli polislere verdiği “Stresle Başa Çıkma ve Öfke Kontrolü” ve öncesinde bir dizi “Eğitim Seminerleri” bu anlayış çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Seminerin Amacını; Etkili bir öğretme-öğrenme ortamı yaratabilmek, kalıcı öğrenmeleri sağlayabilmek ve okulun en önemli öğeleri olan öğrenci, öğretmen, yönetici ve ailelerin nasıl etkili kılınabileceği konusunda bilgi paylaşımında bulunmak” olarak tanımlayan Eriş seminerin önemini; Okulun temel işlevlerinden biri, herkes için öğrenmeyi gerçekleştirmektir. Okul sadece öğrenciler için değil, öğretmenler, veliler, çalışanlar, bütün toplum için bir öğrenme yeri olmalıdır. Okul yöneticileri ve öğretmenleri, söz konusu öğrenmelerin gerçekleşmesi için gerekli kaynakları sağlayan, ortamı hazırlayan, öğrenmeyi kolaylaştıran ve böylece öğrenmeye liderlik yapan kişilerdir. Bu bakımdan okul yöneticilerine ve öğretmenlere yönelik verilecek bu kurs önem teşkil etmektedir. Eğitimcilerin bu seminere gerekli ilgiyi göstereceklerine inandığını belirtmiştir.

BUN Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, topluma hizmet anlayışının bu seminer ve konferanslarla devam edeceğini, bugüne kadar olan katılımlardan çok memnun olduklarını bildirerek, ilgili kurum ve kuruluşların çalışanlarını hizmet içi eğitim seminerlerine teşvik etmesinin de çok önemli olduğunu ifade etmişlerdir.