Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) Başkanı Mehmet Davulcu, müzakerelerin olumlu sonuçlanması beklentilerini ortaya koyarak, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’e destek belirtti.

Davulcu yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ta siyasi bir çözüme olan ihtiyacın ülkenin kuzeyi ve güneyinde açık ve net şekilde görüldüğüne işaret eden Davulcu, Kıbrıslı halkların kendi ülkelerinde birlikte yaşama iradesini ortaya koymaya hazır olduklarını kaydetti.

Müzakere sürecinin İsviçre’nin Mont Pelerin kentinde duraksamasının, çözüme yönelik ortak istenci azaltmadığını, tersine arttırdığını ifade eden Davulcu, iki liderin dün akşam yeniden bir araya gelip, sürecin devamıyla ilgili aldıkları kararı yerinde bulduklarını söyledi.

Davulcu, liderlerin 9 Ocak’ta Cenevre’de buluşma ve 11 Ocak’ta birbirlerine haritalarını sunacak olmalarının yanı sıra, 12 Ocak’tan itibaren Kıbrıs’la ilgili uluslararası konferansın toplanacağı bilgisinin Kıbrıs’ta memnuniyetle karşılandığını kaydetti.