TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da, TAK’ta çalışanların çabasını yakından takip ettiğine işaret ederek, çalışanların özverili çalışmalarının farkında olduğunu belirtti.

TAK’ta bir takım sorunlar bulunduğunu, personel eksikliğinden haberdar olduğunu ifade eden Çakıcı, sıkıntı bilinse de çözümlenmediğini kaydetti.

En azından ayrılanlar ve görevlendirilmelerin yerine personel alınması gerektiğini belirten Çakıcı, terfilerle ilgili yaşanan sıkıntıların da giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Meclis haberlerin kısa verilmesiyle ilgili eleştirilerde bulunan Çakıcı, bunun bazı önemli haberlerin gözden kaçırılması anlamına da gelebildiğini belirtti.

Ercan konusuna da değinen Çakıcı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın hükümete gelmeden Ercan Havalimanı’nın devralınması konusunda çok iddialı konuştuğunu, bu düşüncesinin devam edip etmediğini sordu.

Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde yatan ve bağımlı olduğu söylenen bir gencin ölümünün sorgulanıp sorgulanmadığını da soran Çakıcı, ülkede uyuşturucu tedavi merkezi ve yasalarına, bu konuda her türlü tedbire ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Çakıcı, bütçeye oylarının, terfilerin yapılmaması, personel eksikliği, hükümetin TAK ajansına yaklaşımından dolayı ret olacağını söyledi.