İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’na bağlı müfettişler dün Girne bölgesinde iş sağlığı güvenliği ve kayıt dışı işçi denetimi yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, denetimler sonucu 6 inşaatın faaliyeti durduruldu.

Çalışma Dairesi, İhtiyat Sandığı Dairesi ve Sosyal Sigortalar Dairesi müfettişlerinin katılımıyla Girne bölgesinde gerçekleşen denetimlerde,  8 inşaat şantiyesi, 1 restoran ve 1 bilişim hizmetleri sunan işyerinde, iş sağlığı güvenliği ile kayıt işçi teftişi yapıldı.

Yapılan denetimlerde,  işyerlerinde çalışan 76  işçi tespit edilirken; denetim yapılan 6 işyerinde toplam 21 kişinin kayıt dışı çalıştırıldığı saptandı. 

Söz konusu işyerlerine, Çalışma Dairesi tarafından toplam 181 bin 650 TL  idari para cezası uygulandı.

İş kazalarının en çok yaşandığı sektör olan inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması amacıyla yapılan inşaat şantiyesi  denetimlerinde ise, Girne bölgesinde  27 farklı müteahhit ve taşeron firma  kontrolden geçti.

İş sağlığı güvenliği denetimi yapılan inşaat şantiyelerinde tespit edilen eksiklikler için, Çalışma Dairesi tarafından işverenlere yazılı uyarı yapıldı.

6 inşaat şantiyesinin faaliyeti ise, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü’ nün 72/5 maddesi (b) bendi uyarınca, insan hayatı için tehlikeli ve acil durumların varlığı gerekçesi ile Çalışma Dairesi tarafından durduruldu.

1457104333.jpg

1457104334.jpg

1457104335.jpg