Gürsel Karagözlü

Havadis’in “Çamlıköy’ün suyunu elektrik çarptı” haberi Güzelyurt Kaymakamlığı’nı harekete geçirdi. Kaymakamlığın müdahalesi ile içme ve sulama suyu motorunun elektriği dün yeniden bağlandı. Çamlıköy halkı bir hafta süren susuzluktan kurtuldu.

Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, konuya ilişkin açıklamasında, su motorları için 2012 yılından itibaren kaymakamlığa elektrik faturası gitmediğini ancak kendisinin göreve geldiği 9 Haziran itibarı faturalarla ile ilgili araştırma yaptığını kaydetti.

Direnç, 244 numaralı su motorunun Haziran 2016 tarihinden bugüne kadar olan yaklaşık 45 Bin TL civarındaki elektrik borcunun ödenmesi için dün Kıb-Tek yönetim kurulu başkanı Hasan Erçen ile görüştüğünü ve mevcut borcun 20 Bin TL’sının gün içerisinde ödendiğini kaydetti. Direnç, geriye kalan yaklaşık 25 Bin TL’lik elektrik borcunun ise 4800 TL aylık taksitlerle 1 Mart 2017 tarihine kadar ödeneceğini ve bundan sonra her ay elektrik faturasını günü gününde ödeneceğini söyledi.

Çamlıköy muhtarının yüzü güldü

Çamlıköy Muhtarı Fehmi Çamlıköylü  ise köyün suya kavuştuğunu ve bu sorunun geçici olarak olsa bile  çözüldüğünden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Çamlıköylü, “ Su motorunun elektriğinin belli bir miktarının ödenerek açılması günlük bir çözümdür. Esas çözüm eski dönemden biriken 753 Bin TL’lik elektrik borcunun topdan ödenmesi ve bu sorunun tekrar yaşanmamasıdır” dedi. Köylünün içme ve sulama susuz kalmamasının sağlanması gerektiğine vurgu yapan Çamlıköylü, “Yıllardır ödenmeyen ve bugüne kadar biriken borçla ilgili de ilgililerin soruşturma başlatmasını ve borcun ne şartlarda biriktiğinin tespit edilmesi gereklidir” dedi.