Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, “UBP Genel Başkanlığı’na adayım çünkü partimiz, ülkemiz ve halkımız için başarılı işler yapacak birikime, dirayete, çalışkanlığa ve vizyona sahibim” dedi.

Çavuşoğlu, yaptığı temaslar ve UBP’lilerle halkın kendisine gösterdiği ilginin seçim yarışından başarıyla çıkacağının somut göstergesi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Mavi Salonu’nda bugün düzenlediği basın toplantısında, 31 Ekim’de yapılacak parti kurultayında başkanlığa aday olacağını duyurdu ve vizyon belgesini açıkladı.

Açıklamasında neden aday olduğunun yansıra UBP ile ilgili düşüncelerini, projelerini ve yapacaklarını aktaran Çavuşoğlu, “Bakanlık alamadı, o yüzden aday oldu” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“ADAYLIK YENİ DEĞİL”
 
Parti başkanlığı adaylığının yeni bir olgu olmadığını dile getiren Çavuşoğlu süreci şöyle özetledi:

“2010 yılında Sayın Derviş Eroğlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 3’ncü Cumhurbaşkanı seçilip parti genel başkanlığından ayrıldıktan sonra yapılan tüm kurultaylarda adım Genel Başkan adayları arasında geçiyordu ancak ben uzlaşı adına fedakarlık yapmayı tercih ettim. 2012 yılında ise yine gerek tabandan gerekse tavandan Genel Başkan adayı olmam için telkinler yoğunlaştı. O günün koşullarında girmeyi uygun görmedim. Çoğu arkadaşıma göre girmeliydim. Bugün bile hala ‘o kurultaya girmeliydin’ diyen çok kardeşim var.

Yine hepinizin bildiği üzere 2013 yılında erken genel seçim yapılıncaya dek, Tarım Bakanlığı, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı görevlerinde bulundum. 2013 seçimlerinden sonra partimizde Genel Başkanlık değişimi söz konusu olduğunda ise yine, tabandan, halkımızdan gelen telkinler, istemler ve yapabileceğime, başarılı olabileceğime olan inancımla ben de aday olmak istediğimi ortaya koydum. Ancak o dönemde, ‘kurultaya tek adayla gidilsin, UBP Meclis Grubu kendi içerisinde bir isim belirlesin ve o isim kurultayda tek aday olsun’ gibi bir görüş belirlendi. Öyle de oldu. Ben ve şu anki genel başkanımızın da aramızda olduğu bazı arkadaşlar, grupta genel başkanlığa aday olduk.”

“ADAYIM ÇÜNKÜ BİRİKİME, DİRAYETE, ÇALIŞKANLIĞA VE VİZYONA SAHİBİM”

Nazım Çavuşoğlu şimdi başkanlığa neden aday olduğunu “UBP Genel Başkanlığı’na adayım çünkü Partimiz, ülkemiz, halkımız için başarılı işler yapacak birikime, dirayete, çalışkanlığa ve vizyona sahibim” sözleriyle açıkladı.

UBP’nin çok çalışmaya, birliğe, kardeşliğe, büyük düşünen ve partiyi tek başına iktidara taşıyacak bir genel başkana ihtiyaç duyduğu için aday olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Adayım çünkü UBP’nin ve ülkemizin gerek Kıbrıs konusundaki gelişmeler, gerekse sosyo-ekonomik durumumuz göz önünde tutulduğunda çok kritik bir süreçten geçmekte olduğunu görüyorum. Bu kritik süreçte ciddi katkı sağlayacağıma inanıyorum. Adayım çünkü UBP’lilerin çoğunluğunun isteminin, talebinin benim genel başkan olmam yönünde olduğuna inanıyorum.”

“KAPIM 24 SAAT AÇIK OLACAK”

Seçilmesi halinde “UBP Siyaset Okulu ve Siyasal Araştırmalar Merkezi” ile “İletişim ve Medya Merkezi” kurmayı; parti gazetesini özerk hale getirmeyi; kadınlara ve gençlere fırsat eşitliği sağlamayı; yapılan eleştirileri dikkate alarak gerekirse 31 Ekim’den sonra yeniden tüzük kurultayı düzenlemeyi planladığını dile getiren Çavuşoğlu seçilmesi halinde partinin yıllık olarak onaylanan bütçe ile yönetileceğini söyledi.

UBP banka kartı çalışmalarını tekrar canlandıracağını ve çok amaçlı kullanılabilecek elektronik UBP üye kartı hazırlanması yoluna gideceğini kaydeden Çavuşoğlu, “Lefkoşa’da partimizin mülk edinme hedefine binaen tüm parti toplantılarımızı yapabileceğimiz, etkinlikler düzenlememize elverişli, bünyesinde gelir elde edebileceğimiz iş yerlerinin de olacağı bir yapıya kavuşmamız için teklif usulü ile proje hazırlatılması ve uygulama için uygun koşulların yaratılması amacıyla çalışılacaktır” dedi.

İlçe, köy ve mahalle örgüt binalarına gereken ilgiyi göstereceğini anlatan Çavuşoğlu seçilmesi halinde kapısının 24 saat açık olacağını ve tüm UBP’liler ve halka karşı adil davranacağını da kaydetti.

“HEDEFİM EGOLARIMI TATMİN DEĞİL, PARTİME, ÜLKEME YARARLI İŞLER YAPMAK”

Hedefinin egolarını tatmin etmek değil, UBP’ye ve ülkeye yararlı işler yapmak olduğunu ifade eden Çavuşoğlu “O nedenle sizin vasıtanızla şunu ilan ediyorum: UBP kurultay süreci benim için bir kavga, kargaşa yaratma ve bundan nemalanma süreci olmayacaktır. Bugünkü genel başkanımız dâhil, UBP Genel Başkanlığı için aday olacak herkes benim kardeşimdir, yol arkadaşımdır” dedi.

Nazım Çavuşoğlu, “Benim üyelerimizden ricam, özgür iradeleri ile sandık başına gitmeleri ve demokratik bir anlayışla partimiz için canla başla çalışacağına inandıkları ve güvendikleri, daha başarılı olacağını düşündükleri, bir adayı yeni genel başkan olarak seçmeleridir” ifadesini kullandı.

“BU ÜLKENİN BAŞBAKANLIĞINA DA ADAY OLDUĞUMUN BİLİNCİNDEYİM”

“Ben, sadece UBP Genel Başkanlığı’na aday olmuyorum. UBP Genel Başkanlığı’na aday olurken partimizi tek başına iktidara taşımaya ve bu ülkenin başbakanlığına da aday olduğumun bilincindeyim” diyen Çavuşoğlu çalışmalarını bu vizyonla sürdürdüğünü dile getirdi.

“DEMOKRATİK, DÜRÜST VE HESAP VEREBİLİR BİR YÖNETİM”

Basın toplantısında ülke vizyonunu açıklayan Çavuşoğlu, amacının adil, demokratik, dürüst ve hesap verebilir bir yönetim anlayışına ulaşmak olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, anayasal değişikliklerin yapılması ve partiler yasasıyla seçim yasalarının yenilenmesi için çalışacağını belirtti.

Kendi kendini yönetme erkini eline almış, irade sahibi bir devletle kurumlarını yaşatan, kurumlarıyla yaşayan bir ülke haline gelinmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, ülkenin sosyal ve kültürel yapısını önemseyen bir yönetim oluşturulması için gerekli adımları atacağını kaydetti.

“Masada macera değil çözüm arayan, ideolojik saplantılardan uzak bir bakış açısıyla yürütülecek tüm çözüm arayışlarının samimiyetle destekçisi olacağız” diyen Çavuşoğlu, vizyonunun Türkiye ile karşılıklı saygı temelinde, devletsel nitelikte ilişkiler kuran ve dünyadaki Kıbrıs Türklerine kucak açan ve onları bağrına basan bir KKTC olduğunu da sözlerine ekledi.

Çavuşoğlu, kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi; katılımcı, demokrasi kültürünü içselleştirmiş, sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog içinde bir yönetim anlayışı geliştirilmesi için çalışacağını söyledi. Çevre politikalarını oluşturan bir yönetim ve çevre bilinci yükselen bir toplum yaratmayı amaçladığını kaydeden Çavuşoğlu, suya kavuşan ve suyu iyi yöneten bir devlet ve yenilenebilir, ucuz, temiz, yeşil enerji kaynaklarını arttıran bir KKTC hedeflediğini söyledi.

AB Yeşil Hat Tüzüğü bağlantılarının geliştirilmesinin, Türki Cumhuriyetler, Müslüman ülkeler, Afrika ve Orta Doğu ülkeleriyle yakın ticari ilişkilerin tesis edilmesinin ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını kaydeden Çavuşoğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadele edeceğini de açıkladı.

KKTC'nin tüm kurum ve kurallarıyla çalışan bir piyasa ekonomisine sahip olması, devletin ekonomideki işlevinin düzenleyici ve denetleyici olmasının önceliği olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, kendi kendine yeten bir ülke ve uluslar arası standartlarda üretime ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

“Eğitimde çığır açan reformlarla çalışma hayatı planlanan bir KKTC”ye ulaşmayı planladığını anlatan Çavuşoğlu, üniversitelerdeki öğrenci sayısını 150 bin öğrenciye çıkaracağını kaydetti.

Çavuşoğlu basın toplantısında yaptığı açıklamada e-Devlet projesini tamamlamayı; herkesin sosyal güvenlik hakkına sahip olmasını sağlamayı; çağdaş ölçütlerde, izlenebilir bir sağlık sistemi oluşturmayı; ulaşımda dünya normlarına ulaşmayı; turizm sektörünü yeniden yapılandırmayı; tarım ve hayvancılık reformunu hayata geçirmeyi planladığını da sözlerine ekledi.