Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında, sanayisiz bir toplumun yok olacağını bilen bir hükümetin görevde olduğunu belirterek, "Ülkede her şeyi kurduk ama standardı oluşturamadık. Sanayimiz var ama dünyada rekabet edebilme olanağımız kısıtlı. Dünyayla rekabet edebilmek için standartlar büyük önem taşıyor" dedi.

Çavuşoğlu, su konusuna değindiği konuşmasında, 2 baraj ve denizi aşarak gelen ve belediyelere 2.30 TL’ye verilecek olan suyun 6.5 -7 TL’ye halka satılacak olmasını eleştirdi.

“2.30’a depoya devredilen su için bir belediye başkanı yüzde 40 kaçağım var deyip, 4 katı fiyata satmazsa ayakta duramaz derse, bunu tartışmalıyız" diyen Çavuşoğlu, belediyelerin personel yapısının incelenmesi gerektiğini de söyledi.

TÜK konusuna da değinen Çavuşoğlu, kurumun arpa alacak parasının bile olmadığını kaydetti.

Çavuşoğlu, ekonomik akla uygun ortak duygu ve akılla sorunlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Haziran ayında bir Süt Çalıştayı yapılmasının söz konusu olduğunu da dile getiren ve "Bu ülkede herhangi bir konuda sözü olacak olanları çalıştaylarımıza bekliyoruz" diyen Çavuşoğlu, standartların yazılacağını, yazılmak zorunda olduğunu, bu noktada da her görüşe büyük önem vereceklerini vurguladı.

Çavuşoğlu, sanayinin istatistiklerinin terse dönmesi için destek vermeye hazır olduklarını da söyledi.