Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı Nazım Çavuşoğlu, “üretimde yaşanan sıkıntıların başlıca sebebinin, teşvik sistemindeki katkıların gününde ödenmemesi olduğunu” ifade etti.

Çavuşoğlu, ihracatın geliştirilmesi için “Dış Ticaret Müsteşarlığı” kurulması gerektiğini savundu.

Nazım Çavuşoğlu basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada,  üretimin durmak üzere olduğunu, toplumun üretme hevesinin kırıldığını, üreticilerin korunmadığını, teşvik kapsamındaki desteklerin verilmediğini ve bu bağlamda üretimin yapılamaz hale geldiğini öne sürdü.

Avrupa Birliği standardında ürünlerin pazarlanmasının ambargolara rağmen birçok yolunun bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, “KKTC’de henüz AB standartlarında ürün üretilemiyor” dedi.

Hükümeti sorunların çözümü yönünde adım atmamakla suçlayan Çavuşoğlu, “üretimde yaşanan sıkıntıların başlıca sebebinin teşvik sistemindeki ödemelerin gününde ödenmemesi” olduğunu söyledi.

Sürekli olarak ihracatta yaşanan sorunların gerekçesi olarak ambargoların gösterilmesinin, üreticinin şevkini kırdığını ve gelecekle ilgili planları olumsuz etkilediğini kaydeden Çavuşoğlu, “Ürünlerin dünya pazarında tanınmasına katkı koymanın yolunu bulmalıyız” dedi.

DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI

Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın kurulmasının önemine değinen Çavuşoğlu,  liyakat dikkate alınarak oluşturulacak Dış Ticaret Müsteşarlığı sayesinde, “Üretim kesimine, pazarlanabilir ürünlerin üretim ve dış satış aşamasında doğru, açık ve net bilgiler” sağlanabileceğini belirtti.

Çavuşoğlu,  teknik altyapı ve bürokratik kadroların varlığıyla, doğru bir organizasyonla ayakta durmanın mümkün olduğunu söyledi.