Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “Batma noktasına getirilmiş olan TÜK’ün yaşatılmasının öncelikleri” olduğunu vurgulayarak, “TÜK’ün ikinci bir KTHY olmasına izin vermeyeceklerini” söyledi.

UBP – DP hükümeti olarak; toplumun ve kurumların yaşadığı sıkıntıları bilerek, bunları çözmek vaadiyle hükümette olduklarının bilincinde çalıştıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, göreve geldiği günden itibaren bakanlığına bağlı kurumlar için gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Çavuşoğlu, toplu sözleşme ve barem artışı konularının süreç içerisinde değerlendirileceğini belirterek, TÜK’ün arpa alacak durumda olmadığını, tüccardan emanet arpa alarak faaliyetlerini sürdürdüğünü anlattı.

Önceliğin; kurumun piyasada yaşatılabilmesi ve pozisyonunun korunabilmesi olduğunu işaret eden Çavuşoğlu, “KTHY” adı her geçtiği ortamda halkın büyük bir üzüntü duyduğuna dikkat çekti ve TÜK’ün ikinci bir KTHY durumuna düşmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Kurumun, hükümetin, sendika ve çalışanlarla birlikte elbirliğiyle yapacağı çalışmalar sonucunda ayağa kaldırılabileceğine dikkat çeken Çavuşoğlu, piyasaya müdahale edebilen, üreticiyi ve halkı koruyabilen, ekonomik akılla idare edilen bir TÜK’ün yaratılabilmesine öncelik vereceklerini kaydetti.

1462981071.jpg

Çavuşoğlu, bildik sendikacılık anlayışıyla TÜK’ün yaşatılmasının mümkün olmadığını da belirterek, sendika ve çalışanlardan anlayış ve işbirliği talebinde bulundu.

Nazım Çavuşoğlu, sendikaların toplum yaşantısında öneminin farkında olduklarını ifade ederek, sendikaların birçok hakkı sosyal devlet anlayışıyla hareket eden UBP döneminde kazandığına işaret etti, hakların devam edebilmesi için öncelikle kurumların yaşayabilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çavuşoğlu, kurumların olmadığı yerde haklardan da söz edilemeyeceğini kaydetti.

DİLEK: “TÜK’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ EN KISA ZAMANDA İMZALANMALI”

Kamu-İş Sendikası Başkanı Sami Dilek de, Çavuşoğlu’na görevinde başarılar dileyerek, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda 200 yüzün üzerinde üyeleri olduğunu belirtti.

Söz konusu çalışanların sorunlarını ele alıp iyi niyet çerçevesinde çözmek için ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Dilek, “diyaloğun her şeyin başı” olduğunu söyledi ve diyalog yoluyla tüm sorunların çözülebileceğine inanç belirtti.

Toprak Ürünleri Kurumu’nda toplu iş sözleşmesinin henüz imzalanmadığını ifade eden Dilek, sözleşmenin en kısa zamanda imzalanması talebini dile getirdi.

Dilek, TÜK personelinin beklemekte olan terfileri bulunduğunu da belirterek, bu sorunun da giderilmesini istedi.