Suna Erden

Gönyeli’de 2012 yılında meydana gelen kazada Alkın Coşkun’un ölümüyle ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kezban Yönlüer’in davasında ortaya atılan CD hırsızlığı iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı. Bir önceki duruşmada sanığın avukatı Emre Kadri’nin Savcı Ahmet Varol ile tanık polis Evrim Belge’nin duruşmaya ara verildiği esnada CD’leri değiştirdiğine dair iddiası ile ilgili adli soruşturma tamamlandı. Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda açıklanan 13 sayfalık raporu Polis Müfettiş Muavini Kemal Çoban okudu. 

HERKESİN İFADESİ ALINDI 

Çoban, savunmanın CD’lerin değiştirildiğine dair iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tüm taraflardan ifade alındığını söyledi. Raporda olgulara değinen Çoban, avukatın iddiası üzerine olay günü mahkeme kapılarının kapatıldığını, içerde olan herkesin arandığını, savcı Varol’un masasındaki 3 CD’nin avukat Kadri’nin masasındaki 3 CD’nin ve tanık polis Evrim Belge’nin duruşmada sunulmak üzere yanından bulundurduğu 5 CD’nin zapt edildiğini belirtti. Çoban, CD’lerin zaptedilmesinin ardından mahkeme memurlarının, sanık avukatının ve Kezban Yönlüer’in salonda bulunan akrabalarının ifadelerini aldıklarını söyledi. Çoban, sanık Kezban Yönlüer’in akrabalarının ifadelerinde savcının, tanık polis Evrim Belge’ye CD verdiğini gördüklerini, avukat Emre Kadri’nin ise davaya ait CD’lerden birisinin başka bir CD ile karıştırıldığına dair ifade verdiğini açıkladı. 

BÖYLE BİRŞEY HİÇ GERÇEKLEŞMEDİ 

Çoban, alınan ifadelerin ardından zaptedilen tüm CD’lerin uzmanlar tarafından incelendiğini, yapılan soruşturma sonucu CD’lerin gerçek olduğunu, avukat Emre Kadri’nin kaybolduğunu iddia ettiği CD’nin mahkeme salonunda kimsenin üzerinde çıkmadığını ifade etti. Çoban, sonuç olarak böyle bir olayın gerçekleşmediğini, CD’lerin teslimi esnasında tutanak tutulmadığı için böyle bir algı oluştuğunu ancak CD çalınmadığına veya CD’lerin değiştirilmediğine kanaat getirdiklerini açıkladı.