MAAŞI DONDURULDU: 3 milyon TL’lik soygunla ilgili olarak bir oğlu zanlı olarak hapiste birisi ise yurt dışında firarda olan Hasan Çetereisi, emekli maaşını almak için bankaya gidince yeni bir şokla karşılaştı. Bankadan polis talebi ve Savcılık emri ile maaş hesabının dondurulduğunu öğrenen Hasan Çetereisi, “Böyle eziyet görülmedi” diyerek isyan etti 

Devrim DEMİR

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın soygun zanlıları arasında yer alan Bilay ve Mustafa Çetereisi’nin babası polise ateş püskürdü. Havadis’e ulaşan baba Hasan Çetereisi, Savcılık ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün emri ile Maliye Bakanlığı’na yazılan yazının ardından bankaya yatan emekli maaşına ve şu an çalıştığı iş yerindeki maaşının dondurulduğunu iddia etti.

“Suçlu gibi 1 saat Ercan’da bekletildik”

Eşi Havva Çetereisi’nin tedavisi için gittiği Türkiye’den hafta sonu döndüğünü söyleyen Hasan Çetereisi, Ercan Havalimanı’nda keyfi olarak alı konulduğunu savundu. 
“Uçak alana iner inmez kimlik kontrolünün ardından 1 saat suçlu gibi açıklama yapılmadan bekletildik. Bekletilmenin üzerinden 1 saat geçti ve polis ‘Abi kusura bakma gidebilirsiniz’ diyerek bizi yollattı” diyen Hasan Çetereisi, polisin kendilerine psikolojik baskı uyguladığını anlattı.
Hasan Çetereisi, bankadaki maaşının bloke edildiğini öğrenince beyninden vurulmuşa döndüğünü söyledi.

Hasan Çetereisi, “Veznedeki bayan Maliye Bakanlığı’ndan yazı gönderildiğini ve hesabım ile ilgili hiçbir işlem yapılamayacağını söyledi. Güzelyurt’taki Savcılığa gittim böyle bir yazıdan haberleri olmadığını söyleyince Maliye Bakanlığı’ndan Hüseyin Özün Yamaç isimli yetkili kişiye ulaştım. Yetkili kişi bana bu yazının yazılması için Savcılık ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nden talimat alarak yazdıklarını söyledi” diyerek yaşanan süreci anlattı.
     
“Polis benden ve ailemden daha ne istiyor?”
Meydana gelen soygun olayının ardından Çetereisi ailesi olarak büyük bir polis baskısı altında olduklarını ve eşinin rahatsızlığı nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Hasan Çetereisi, “Neye istinaden benim alnımın teri ile hak kazandığım emekli maaşıma el konur. 15 senelik emekliyim ve bugüne kadar çalıştığım banka ile bir sorun yaşamadım. Çalıştığım iş yerinde de maaşıma el konuldu. Eşimin rahatsızlığı nedeni ile sürekli harcamalarımız var ilaçları var. Çocuğumun bir, cezaevinde, diğerinin akıbeti ise belli değil. Ailem ve ben mağdur olduk. İstedikleri nedir sürekli baskı polisin uyguladığı sistem hiç bir insanlığa sığmaz” dedi.

“Beni yargılayacak bir şey varsa yargılayın”

Hasan Çetereisi yaşadıkları olayın aile üzerinde travma etkisi yarattığını ve artık dayanacak güçleri kalmadığını söyledi. Çetereisi şöyle devam etti: “Beni yargılayacak bir suç unsuru varsa yargılasınlar. Polis bugün insanlık dışı hareketler yapmakta ve bunu kaldıracak gücümüz yok artık. Kaybolan bahse konu paranın nerede olduğunu bilsem alıp ben götüreceğim. Bitsin bu eziyet, uygulanan bu baskı dünyanın hiç bir yerinde mevcut değildir” dedi.