Merkezi Cezaevi’nde, 7 Mayıs tarihinde, görevli gardiyan tarafından detektör köpeği eşliğinde koğuşlarda yapılan aramada, Ahmet Çelebi’ye ait ayakkabı içerisinde 13 adet paket şeklinde uyuşturucu madde bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada önemli bulgulara ulaşıldı. Uyuşturucunun cezaevine, döner içinde sokulduğu öğrenildi.

Kamalı Haber

Merkezi Cezaevi’nde 7 Mayıs tarihinde ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan Muharrem Ünal, Hüseyin Özvurulmuş ve cezaevi çalışanı Alpay Denizgil dün tutuklama talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram mesele ile ilgili bulguları aktardı. Bayram, Merkezi Cezaevi’nde 7 Mayıs tarihinde görevli gardiyan tarafından detektör köpeği eşliğinde koğuşlarda yapılan aramada, D koğuşunda Ahmet Çelebi’ye ait ayakkabı içerisinde 13 adet paket şeklinde uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Bayram, bulunan uyuşturucu madde ile ilgili yapılan soruşturmada uyuşturucu maddenin cezaevinde tutuklu bulunan Süleyman Bulut tarafından, Çelebiye paketleyip satması için verildiğini tespit ettiklerini kaydetti. 

Tutuklu tarafından sokulmuş

Bayram ayrıca konu uyuşturucu maddenin cezaevine yine tutuklu bulunan Ali Tarak aracılığı ile sokulduğunun tespit edildiğini belirtti. Ali Tarak’ın cezaevinden Muharrem Tarak’ı arayarak 2 paket mal ayarlamasını söylediğini, Kudret Çelebi’nin ise Hüseyin Özvurulmuş’u aradığını, Muharrem Ünal’ın ismini ve telefonunu vererek ondan iki paket mal alacağını söylediğini açıklayan Bayram, Hüseyin Özvurulmuş’un Çelebi’nin talebi üzerine Muharrem Ünal’ı aradığını, buluştuklarını ve Ünal’dan 200 TL karşılığında 1 paket uyuşturucu aldığını söyledi. 

“Dönerin içine koydular”

Bayram, Özvurulmuş’un Ünal’dan aldığı uyuşturucu maddeyi 5 Mayıs’ta dönerin içerisine yerleştirdiğini, sanayi bölgesinde zanlı Alpay Denizgil ile buluşup döneri Kudret Çelebi’ye vermesini istediğini, Denizgil’in aldığı döneri cezaevine soktuğunu söyledi. Suçla bağlantılı cezaevinde tutuklu bulunan Çelebi ve Ali Tarak’ın yanı sıra üç kişinin daha sorgulandığını kaydeden Bayram, 10 kişiden ifade aldıklarını, kayıp emareler olduğunu belirterek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

“Suçlu değilim”

Zanlı Muharrem Ünal mahkemede söz hakkı alarak suçlu olmadığını, mesele ile bağlantısının olmadığını öne sürdü. Yargıç Meltem Dündar, soruşturmanın çok ciddi olduğunu belirterek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına emir verdi.